Mel Alemany i l’Ermità
sumen la seva “Qualitat i tradició”

 

Segell de “Qualitat i tradició” L’Ermità

La marca L’ERMITÀ va lligada a una tradició cultural i familiar més que centenària que es remunta a la creació del Calendario El Ermitaño de los Pirineos l’any 1876, i que avui en dia té continuïtat a través del Calendari l’Ermità, els llibres de la Col·lecció l’Ermità o la Ratafia de l’Ermità.

La marca L’ERMITÀ representa una sèrie de valors com són la tradició, la qualitat i l’autenticitat, que també trobem en altres marques emblemàtiques del país, hereves d’una tradició familiar que han sabut preservar, tot avançant i prosperant gràcies a l’esforç i la il·lusió per les coses ben fetes.

És en aquesta mateixa línia que Edicions Morera i Torrons i mel Alemany col·laboren i sumen per considerar aquests valors. L’Ermità ho fa a través de la referència “Qualitat i tradició”, un distintiu per promocionar productes gastronòmics, artesanals i de la terra, de qualitat i amb tradició. Aquest és el cas de Torrons i mel Alemanyuna de les més prestigioses firmes de mel i torrons del nostre país, sinònim de tradició i qualitat per la seva llarga trajectòria en el temps i pel producte natural i artesanal.

El segell es trobarà als potets promocionals de mel de Torrons i mel Alemany que Edicions Morera oferirà en els actes de promoció dels seus productes editorials.

 

Imagen relacionada

Torrons i mel Alemany

Alemany és una empresa situada al petit poble d’Os de Balaguer, a la comarca de la Noguera, que es dedica a la fabricació de torrons, mels i caramels elaborats de forma artesanal. Al seu catàleg podem trobar mels monoflorals, gourmets i torrons elaborats amb productes de primeríssima qualitat de forma tradicional i artesanalment.

L’empresa es va crear als anys setanta quan Miquel Alemany i Hospital va decidir muntar una envasadora de mel per a ampliar la fabricació de torrons. De fet, l’empresa va néixer per l’augment gradual de l’activitat que ja feia anys que s’estava duent a terme, sobretot perquè es va passar de vendre només a la comarca per a fer-ho a tot Catalunya.

Una mica d’història

Va ser a les acaballes del 1800 quan Raimunda Boix -la Sra. Mundeta- va començar a fabricar, de manera artesanal, una mena de caramel fet amb mel i sucre. Més tard, però, va passar a fer torrons gràcies a la incorporació dels fruita seca. Així, ben aviat va destacar d’entre la resta d’artesans de les comarques veïnes perquè elaborava una pasta extraordinàriament blanca, que avui en dia és un dels distintius del torró Alemany. En aquella època, la venda dels productes se centrava sobretot al municipi, però poc a poc es va anar ampliant per tota la comarca.

L’any 1929, el nét de la Sra. Mundeta va visitar l’Exposició Universal de Barcelona, on va adquirir una primera màquina per a coure la pasta. Paral•lelament, als anys trenta, el sr. Miquel Alemany i Boix també va començar a produir mel amb les noves arnes mòbils, les quals permetien augmentar considerablement la producció de mel amb molts menys esforços. El volum de mel que comercialitzava va anar creixent fins que el seu fill, Miquel Alemany i Hospital, va instal•lar-hi l’envasadora als anys setanta, fet que va permetre a l’empresa entrar al mercat amb força i amb una marca pròpia.

Torrons i mel Alemany ha anat guanyant gran renom i prestigi internacional a partir dels premis obtinguts per l’elaboració dels seu torrons així com per les nombroses varietats de mel, elaborades només amb mels produïdes a l’Estat espanyol, adquirint directament del productor i defugint qualsevol oferta de mel d’importació, d’una qualitat realment dubtosa. La ubicació de l’empresa a Os de Balaguer, amb grans extensions de terreny sense conrear, possibiliten la proliferació de plantes aromàtiques —com ara el romaní o la farigola—, de les quals s’aconsegueix una mel excel·lent. Tot aixó fa de Torron i mel Alemany un exemple d’empresa familiar i dinàmica, on la qualitat i la tradició són els seus trets d’identitat més essencials.

 

Torrons i mel Alemany