Premi Ciutat de Barcelona al
Pessebre Vivent de la Torre del Suro

El Pessebre Vivent de la Torre del Suro,

considerat millor projecte de cultura popular i tradicional

 

pessebre-vivent-3w Foc de camp 1w FerradorsEl Taller Escola Sant Camil, ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2016 en la categoria de “Cultura Popular i Tradicional” pel Pessebre Vivent de la Torre del Suro. El jurat ha destacat l’excel•lent posada en escena i la difusió i la comunicació del projecte.

Es valora especialment l’obertura a tota la ciutat d’un projecte arrelat al barri del Guinardó i realitzat majoritàriament per persones amb discapacitat intel•lectual, com a exemple de compromís social mitjançant la cultura popular.

El Taller Escola Sant Camil és un centre ocupacional, ubicat al barri del Guinardó de Barcelona, que dóna atenció a persones amb discapacitat intel·lectual des del 1962. El seu objectiu és facilitar la màxima integració sociolaboral dels seus usuaris, amb programes de teràpia ocupacional de caràcter individual que tenen en compte les possibilitats reals de la persona. D’altra banda, el centre treballa per promoure la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual, sensibilitzant a la ciutadania dels problemes i de les possibilitats d’aquest col·lectiu.

El jurat dels Premis també ja fet una menció especial a la realització del Som Cultura Popular, Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona, que es va celebrar a diferents espais de Can Fabra i Coats el gener de 2016, pel que ha representat d’esforç comú i implicació d’institucions i entitats, col•lectius, professionals i voluntariat de la cultura popular i tradicional.

El lliurament del Premis tindrá lloc el proper dijous, 16 de febrer a les 18.00 hores, una cerimònia que presidirà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni. L’acte tindrà lloc al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i serà conduit per la periodista de BTV Eva Arderius.