Flors de primavera per al balcó

L’hortet del frare

Plantes per al balcó o la terrassa

En temps primaveral a la terrassa o finestra de casa vostra és adient de posar-hi algun test o jardinera. La terra que empreu ha de ser, però, de bona qualitat, destinada a sembrar-hi la sement de les plantes que més us agradin. El lloc on haureu d’ubicar el test, com a mínim, ha de gaudir de sis hores solars i comptar amb una estona d’ombra o frescor a la tarda. Al seu moment haureu de regar bé les plantes i assegurar-vos que els testos tinguin un bon drenatge.

Fra Ramon, l’ermità dels Pirineus, sol recomanar plantar en les jardineres prímules –o flor de Sant Pau- plantades sempre en un test que no rebi els raigs de sol de manera directa, i que la terra sigui una mica àcida i ben adobada; plantar boixacs o calèndules, que són unes plantes molt alegres que requereixen un reg regular i freqüent evitant, però, que les gotes d’aigua quedin dipositades sobre les fulles, i sembrar pensaments, que s’han de plantar en testos, o jardineres on la terra del test ha de comptar amb suficient substrat vegetal i han de ser regats amb freqüència. Els geranis també són perfectes per alegrar la nostra terrassa o balcó en època primaveral. Requereixen molta llum, un reg regular, bon drenatge i adobar la terra cada 15 dies en època de floració.

Per evitar la creixença i augment de les males herbes, hom pot servir-se del vinagre, que és l’herbicida més eficaç i econòmic, ja que una concentració d’àcid acètic provoca que les males herbes s’enfosqueixin, s’assequin i acabin morint.

Fra Valentí Serra de Manresa,

arxiver dels caputxins

 

[ezcol_1quarter]

Prímules

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

Calèndula

 

 

 

 

 

 

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter]

Pensaments

[/ezcol_1quarter]

[ezcol_1quarter_end]

Gerani

[/ezcol_1quarter_end]