Presentació a Tona
del llibre “Pa de flequer”
21 de desembre

 

Joaquim Sañé i Jacint Torrents, autors d’un llibre sobre la cultura del pa

El llibre inclou textos recuperats de Joan Amades

 

El proper dissabte 21 de desembre, a les 12 del migdia, es farà a Tona la presentació del llibre Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic (de la Col·lecció l’Ermità), concretament a la Sala de Plens de l’Ajuntament. L’acte, que serà presentat pel l’alcalde de Tona, el Sr. Amadeu Lleopart i Costa, té una especial significació pel fet que un dels seus autors, Joaquim Sañé, és vilatà de Tona i reconegut forner de can Sañé. Estudiós de la història del pa, Joaquim Sañé també és col·leccionista i promotor del Museu del Pa. Aquest espai forma part de la Xarxa de Patrimoni Rural Ecomuseu del Blat.

A Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic, els seus autors, com a grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, ens parlen de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat. El llibre també recupera textos del gran folklorista Joan Amades, que parlen de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta des dels orígens de la civilització.

Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic compta amb el patrocini del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona,  una entitat que treballa per posar en valor la cultura del pa i per recuperar i promocionar el pa tradicional de flequer.