Plantes medicinals al programa
Quèquicom de TV3

 

Plantes medicinals, tradició i ciència

Fra Valentí Serra és entrevistat per Manu Alonso

 

 

 El propassat dimecres, 4 d’octubrem, Manu Alonso entrevistà a Fra Valentí Serra pel programa de Quèquicom, presentat per Jaume Vilalta i retrasmès pel Canal 33.

Fra Valentí Serra mostra com amb sàlvia, olivera, julivert, artemísia i altres plantes es combaten moltes afeccions, però cal saber com usar-les (també a la cuina). Medicaments com l’aspirina i l’antipalúdic artemisina venen de plantes.  Antigament no en sabíem pràcticament res, de química, així que si volíem utilitzar complexos compostos químics per millorar la nostra salut havíem de recórrer a qui era el millor laboratori sintètic de l’univers. La natura. Vam provar tot tipus de plantes per obtenir aquelles substàncies que ens podien sanar. Ha superat la química farmacèutica les possibilitats de les plantes medicinals? En podem prescindir, d’elles? O és justificat mantenir els vells mètodes?

El programa entrevista a diversos professionals que des de diferents disciplines expliquen magníficament el valor de les propietats de les plantes i la seva aplicació en la medicina: Anna Escalé, doctora d’atenció primària; Yolanda Bustos, cuinera; Joan Vallès, catedràtic de botánica de la UB; Salvador Cañigueral, professor de farma cognosia i fitoteràpia; Lluís Matías, investigador principal de Sequentia Biotech i Carles Farran, herbolari.

 

Podeu veure els següents enllaços:

Entrevista a Fra Valentí Serra

Programa sencer