Conferència
“Pessebre i cultura popular”
a Torroella de Montgrí
22 de desembre

Conferència “Pessebre i cultura popular”

a càrrec de fra Valentí Serra de Manresa

22 de desembre

 

10è aniversari del Pessebre de Josep Mir al Museu de la Mediterrània

El Pessebre de Josep Mir del Museu de la Mediterrània celebra enguany el seu desè aniversari. Un any més en Josep Mir, pagès a temps complet i pessebrista per Nadal, posa a prova la seva destresa per crear un nou pessebre gegant que conté moltes sorpreses per commemorar els 10 anys. Aquest serà sens dubte el Pessebre més gran i espectacular ideat per Josep Mir, fins al punt que s’ha canviat la seva ubicació habitual, i s’ha traslladat a l’Espai Baix Ter, per tal que pugui créixer.

 

Conferència “Pessebre i cultura popular” i visita comentada al pessebre

Per commemorar el desè aniversari s’ha organitzat la conferència “Pessebre i cultura popular” a càrrec de Fra Valentí Serra, caputxí, que tindrà lloc el dissabte 22 de desembre a les 18 h de la tarda a l’auditori del Museu. En finalitzar la conferència prevista d’una hora de durada es realitzarà una visita comentada al pessebre de la mà de Fra Valentí Serra i el mateix Josep Mir.

 


El pessebre s’inaugurarà el divendres 30 de novembre, a les 19 h a l’Espai Baix Ter del Museu de la Mediterrània i podrà visitar-se gratuïtament fins al 2 de febrer de 2019.

Enguany el pessebre tindrà moltes novetats, les més destacades són que el Massís del Montgrí és fet escala real amb una maqueta realitzada per Lluís Vilanova, que també ha realitzat com cada any els murals que acompanyen al Pessebre de Josep Mir. L’efecte de la il·luminació serà molt singular amb molts punts de llum independents i efectes varis. Les esglésies de tot el territori hi són representades i són molt fidels doncs s’han reproduït escala amb una impressora 3D, i reproduiran el so real de les seves campanes. Totes les innovacions tecnològiques són fruit de la col·laboració desinteressada de l’associació Robotec, que facilita els coneixements i la tecnologia per un pessebre cada any més robotitzat. Per altra banda, per primer cop es podrà veure en format time-lapse un vídeo de com s’ha estat treballant al llarg de més d’un mes en el pessebre, la seva construcció per part de Josep Mir i tots els seus col·laboradors.


 

Per a més informació:

Àrea de Comunicació
MUSEU DE LA MEDITERRÀNIA
C/ d’Ullà, 31
17257 Torroella de Montgrí
Tel. 972 75 51 80

comunicacio@museudelamediterrania.cat
www.museudelamediterrania.cat
www.facebook.com/museudelamediterrania@museumediterrania