Els Pastorets del Vendrell
12 i 19 de gener i
2 i 9 de febrer

El primer Nadal dels pastors

 

Torna el gran espectacle de Els Pastorets del Vendrell amb una adaptació lliure de mossèn Rosend Fortunet sota el títol de “El primer Nadal dels pastors”, inspirada en la tradicional obra de Folch i Torres, amb vint-i-sis quadres escènics i la participació de 160 col·laboradors. Enguany Els Pastorets celebreven cinquanta-quatre d’escenificacions ininterrompudes, més de mig segle de tradició, de cultura i de donar a conèixer el Vendrell arreu de Catalunya, una vila que enguany és la Capital de la Cultura Catalana.

Es representarà els diumenges 12 i 19 de gener i 2 i 9 de febrer al Teatre Municipal Àngel Guimerà (c/ Sant Antoni, 9-13) del Vendrell (Baix Penedès). Les representacionses es fan a les 17h. i els preus d’entrada són de 10€ pels adults i 5 € pels menors de 10 anys.

El diumenge 26 de gener es representaran Els Pastorets Infantils. 

 


La referència més antiga sobre les representacions de Pastorets del Vendrell es remunta a l’any 1883, tal com explica Elisa Vives de Fàbregas a la biografia de Pau Casals. Ella parla d’una representació al Centre Catòlic, instal·lat a la planta baixa d’una casa del carrer de la Muralla, de l’obra Los pastorcillos en Belén. La part musical era de Carles Casals, si bé es té constància que alguns fragments els va escriure el seu fill Pau, que aleshores tenia 6 anys. Actualment la partitura d’aquests Pastorets està exposada al Museu Vil·la Casals, a Sant Salvador. Pau Casals, a més de participar en la part musical, també hi feia d’actor, concretament de dimoniet.

Els Pastorets del Vendrell actuals compten amb una llarga trajectòria de més de 50 anys, que es remonta al dia de Cap d’Any de 1966 , quan van ser representats per primera vegada al Teatre Tívoli, (situat on a dia d’avui hi ha l’actual Escola Municipal de Música del Vendrell Pau Casals).


👉 Vegeu el programa clicant aquí