Nou reconeixement
per la Ratafia de l’Ermità

NOU ÈXIT PER LES RATAFIES i

LICORS PORTET 1883

La GUÍA PEÑIN dóna 90 punts a la Ratafia de l’Ermità 

 

La Ratafia de l’Ermità ha entrat amb força a la Guia Peñin, en aquest cas a la “Guia Peñín de los destilados y la coctelería”, el referent més important a nivell internacional dels vins, caves i licors que s’elaboren a l’Estat espanyol. La Ratafia de l’Ermità, elaborada per Licors Portet, ha obtingut 90 punts Peñín, la qual cosa la situa al nivell dels vins i licors considerats quasi excepcionals.

Aquesta distinció a la Guia Peñin arriba pocs dies després dels quatre guardons obtinguts per Licors Portet al prestigiós concurs internacional Catavinum World Wine & Spirits Competition 2017 de Gasteiz (Euskadi), concretament dues medalles d’Or i dues de Plata.

Els sis licors elaborats a la fàbrica de Licors Portet a la Pobla de Segur, que s’han enviat per ser tastats pels experts de Peñín, i estan inclosos a la guia, han obtingut un puntuació mitjana de 90,5 punts. Un cop més, el producte més ben valorat és la Ratafia dels Raiers Reserva 21 llunes que assoleix una extraordinària qualificació de 93 punts. Dos anissos elaborats en col·laboració amb en Joan Sanromà, fill d’una nissaga licorista de Valls, obtenen 92 i 91 punts, el dolç i el sec, respectivament. D’altra banda, els dos productes més populars i venuts d’entre els que s’elaboren a la fàbrica, la Ratafia dels Raiers i el Licor de Cassís dera Val, han estat qualificats amb 89 i 88 punts.

La Ratafia de l’Ermità dels Pirineus, el producte creat més recentment per Licors Portet, amb tan sols cinc mesos de vida i que s’ha elaborat a partir d’una recepta del S.XVIII, ha estat molt ben valorat, obtenint 90 punts, una puntuació que la sitúa en la franja de productes més ben considerats per la guia.

La Guia Peñín fa servir el sistema americà de puntuació, el més utilitzat i referenciat a nivell internacional. Aquest sistema evalua les cates pel color, l’aroma, el sabor, la intensitat i l’estructura del vi o licor, amb una escala de puntuació que va del 50 als 100 punts.