Calendari dels nens i les nenes 2021

Un calendari per apropar la cultura popular als més petits

S’inclou gratuïtament amb el Calendari de l’Ermità

Des de l’any 2017 el tradicional Calendari de l’Ermità inclou gratuitament a les seves pàgines el Calendari dels nens i les nenes, un desplegable pensat per als més petits que es renova cada any amb nous continguts.

Els nens i nenes podran trobar, de manera fàcil i divertida, algunes de les festes més populars i destacades del cicle festiu de l’any així com tota una sèrie de recomanacions i suggeriments per a gaudir de la natura i de les tradicions de la nostra cultura popular. També trobaran curiositats i observacions sobre les feines del camp i alguns fenòmens astronòmics.

Amb divertides il·lustracions i dites populars, el Calendari dels nens i les nenes neix amb la idea de promoure el costumari festiu català pel que fa a tradicions populars, així com incitar a petits i grans a gaudir de la natura i recordar algunes de les activitats pròpies de cada estació de l’any.

Hi podrem trobar assenyalades festes, tradicions i observacions com:

– la data de celebració de festes com Sant Antoni, Sant Jordi o els Sants Innocents, i de tradicions tan singulars com les caramelles, la castanyada o qui és la patrona del músics o dels estudiants.

– curiositats i observacions al voltant del camp o la natura lligades a les estacions, com la pluja d’estels de mitjans d’agost, quan és temps de menjar mandarines o albercocs, en quin mes floreixen les mimoses o quan comença la verema.

El Calendari dels nens i les nenes està il·lustrat per Xavi Malet, que ha sabut interpretar gràficament amb dibuixos alegres i divertits, les dates més assenyalades de l’any.

El calendari està pensat tant per penjar-lo a l’habitació de casa com perquè els mestres ho facin servir a l’escola.

També inclou un simpàtic dibuix per acolorir.


Xavi Malet

És dissenyador gràfic i il·lustrador infantil. Va fer la carrera de Dibuix Publicitari a la Llotja, l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístic de Barcelona. En l’àmbit del disseny gràfic, ha treballat en diferents estudis de disseny i a l’agència de publicitat DDB España. Actualment té el seu propi estudi, on combina el disseny i la il·lustració infantil, i també la fotografia i el collage digital. Fa molts anys que utilitza el pseudònim de Sabilana.

 

Més informació:

 


El Calendari de l’Ermità és a la venda

a quiosc i llibreries de Catalunya i Andorra