Múrria,
el colmado centenari

El colmado centenari Múrria s’adhereix

al 140è aniversari

del Calendari de l’Ermità

 

El colmado Múrria exposa a l’aparador de la seva botiga del carrer Roger de Llúria 85, les publicacions del Calendari de l’Ermità i del quadern Cuinar en temps de crisi de Fra Valentí Serra.

Múrria 2
D’alguna manera, el senyor Joan Múrria comparteix amb els editors del Calendari de l’Ermità el mateix sentiment de responsabilitat patrimonial per un negoci que mereix preservar-se per damunt d’interessos estrictament mercantilistes.

El colmado Murria és un dels establiments més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Obert des del 1898 al carrer Roger de Llúria cantonada amb el carrer València, encara manté la seva estètica vuitcentista. Negoci regentat per herència familiar, es va convertir en un dels millors establiments de la ciutat durant els anys de la postguerra, quan davant l’escassetat de molts productes d’alimentació, Joan Múrria -pare- va aconseguir que a la botiga els clients trobessin de tot.

Tot i la seva singularitat, és obvi que la botiga ha de funcionar com a negoci i de fet existeix perquè sempre ha tingut públic que ha consumit els seus productes. Això crea un no sé què a dins nostre que fa que se sentí que és patrimoni de tots. La botiga, amb el seu meravellós aparador, forma part de la Ruta Modernista que l’Ajuntament de Barcelona organitza en les visites guiades per la ciutat.

El colmado segueix obrint les portes cada dia i ofereix productes d’alta gastronomia. La seva cura per a la qualitat dels aliments ha fet que sigui premiat amb diferents guardons i mencions. Destaquen els formatges i el seu celler entre la gran varietat de productes i delicatessen que es poden trobar com el pernil ibèric, el foie, el caviar, els cafès i tes, la xocolata, els olis i les conserves.

Tant de bo poguéssim conservar tantes botigues i comerços vuitcentistes com el Múrria pel que representa de decorat viu, d’exponent i testimoni d’una manera de viure que ens apropa la història de la nostra ciutat i dels nostres avantpassats, una història que no convé ni oblidar ni esborrar. Desitgem que el Múrria pervisqui encara per molts anys més, això sí, amb el suport de tots.

Vegeu-ne més