La morra al Festival del joc
Dau Barcelona
24 de novembre

Els rapitencs juguen a la morra

DAU Barcelona

7è Festival del Joc, 24 i 25 de noviembre

 

Els dies 24 i 25 de novembre es celebrarà la setena edició del Festival Dau Barcelona, el festival dedicat a tota classe de jocs, especialment els jocs de taula, que any rera any es va consolidant com una cita imprescindible pels amants dels jocs de taula. El Festival Dau està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i està adreçat tant al públic familiar com al més experimentat.

Aquest any, el festival se celebrarà al mateix recinte que anys anteriors, la Fàbrica de creació Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona, i comptarà amb més de 7.000 m2 per a jocs de taula. A més, el dissabte 24 de noviembre també hi haurà activitats a la plaça de Can Fabra de Sant Andreu (just davant del recinte) amb la recreació de joc històric, el Dau històric, a càrrec de l’associació Alpha Ares. Com l’any passat, el joc infantil disposarà d’un espai propi. Repetint l’experiència d’altres edicions, el Festival Dau farà activitats a les escoles del districte, per als alumnes i per als docents.

De totes les activitats destaquen com sempre els espais destinats als jocs de taula, on es tornaran a oferir totes les activitats dels anys anteriors: un espai per a les editorials, autors convidats, presentacions i conferències, campionats, i el Dau de nit, per continuar jugant a la nit.

Per inaugurar el Festival, el divendres 23 de novembre es lliuraran els Premis Dau Barcelona 2018, en una gran gala al SAT- Sant Andreu Teatre. Amb aquests premis es vol reconèixer el treball del Millor Autor de l’Any i l’Millor Autor Novell de l’Any. També es premia una personalitat que hagi dedicat tota la seva vida a la promoció, estudi o creació de jocs, mitjançant el Premi Especial a una Vida de Joc.

 

Exhibició del joc de la morra i presentació del llibre “Quina morra!”

En el marc de l’excel·lent aparador que representa el Festival Dau, dissabte 24 de novembre s’ha programat la presentació de Quina morra! (Col·lecció l’Ermità, Edicions Morera), un llibre que parla sobre aquest joc tradicional, un dels més antics del Mediterrani. Joc predilecte de la gent de la mar, per jugar a la morra només es necessiten les mans però molta estratègia i agilitat. Jugadors de morra faran una exhibició d’aquest joc, que en els darrers anys ha estat recuperat amb força gràcies a entitats com l’Associació Morràpita de Sant Carles de la Ràpita.

La presentació del llibre i exhibició de morra tindrà lloc dissabte 24 de noviembre, a les 18.30h, al casal l’Harmonia de la Fabra i Coats.


Fires i Festes del joc durant novembre i desembre 2018

  • 1 de novembre, matinal de jocs a Guardiola de Berguedà.
  • 3 de novembre, tarda de jocs pel 5è aniversari de la botiga Jugajoc a Berga.
  • 9, 10 i 11 de novembre, trobada lúdica a Soto de Cameros amb amics i amigues de La RIoja, per compartir jocs i experiències lúdiques.
  • 17 de novembre, I Fira de Jocs de Montcada i Reixac.
  • 18 de novembre, Fira pel Joc i el Lleure en català, organitzat per Plataforma per la Llengua. Passeig Lluís Companys de 10 a 14h.
  • 24 i 25 de novembre, Dau Barcelona, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Recinte de la Fabra i Coats, en horari de matí i tarda..
  • 6 de desembre, Fira de Jocs de Berga, organitzada pe la Companyia de Jocs l’Anònima. 
  • 7 de desembre, Jocs a la Festa major de Sant Andreu, Barcelona, enguany amb més jocs que mai.