Mercat (virtual) de les Espècies d’Argençola
Dissabte 13 juny

El 10è Mercat està dedicat a les herbes de la ratafia

Totes les activitats es podran serguir a les xarxes socials per streaming

 

El Mercat de les Espècies d’Argençola celebra 10 anys de trajectòria. Per aquest motiu, i tot i la situació de confinament, l’Associació cultural El Trill, entitat organitzadora, ha volgut celebrar-ho oferint en streaming tot un seguit d’activitats que es podran seguir per les xarxes socials durant dissabte 13 de juny, en horari de matí i de tarda.

Les herbes de la ratafia, les protagonistes

En aquests 10 anys, la Sortida de Reconeixement de Flora han servit per passejar per tot el terme d’Argençola (Carbasí, Contrast, Clariana i Albarells). Les diverses exposicions que pels carrer del poble han permès aprofundir en la mostassa, la farigola, el saüc, la menta, el safrà o el ginebró. Les jornades tècniques organitzades juntament amb l’Escola Agrària de Tàrrega han posat ciència. Els tastos de plantes i productes, el dinar o els maridatges han aportat les experiències. Els tallers i l’alquímia de les espècies han regalat el saber fer de les elaboracions. I s’han destil·lat llorer, farigola, sàlvia, romaní, espígols o ginebró.

En aquesta desena edició no hi haurà una planta protagonista sinó tot un còctel amb les quals es fa un licor per brindar i tancar acords: la ratafia.

 


PROGRAMA del Mercat de les Espècies 2020 / dissabte 13 de juny

Matí

 • De les 10 del matí a les 13.30 h del migdia
  Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors”. Ratafia. Paisatge i cultura. Les herbes, elaboració i maridatges a la cuina.

Tarda

Les activitats de la tarda es podran veure a través de la web del Trill, de You Tube i de les xarxes socials del Trill.

 • De les 4 a les 5 h de la tarda
  Sortida de reconeixement de flora per collir les herbes de la ratafia a Argençola, a càrrec de Astrid van Ginkel, Marc Talavera, Els Corremarges, Airy Gras i Montserrat Enrich
 • De les 5 a les 6 h de la tarda
  Taller d’elaboració casolana de ratafia.
  Els avis de Cal Rosó de Sta Maria del Camí i els Amics de la Ratafia de l’Anoia ens explicaran com fer la Ratafia i quines plantes fer servir.
 • De les 6 i fins les 7 h del vespre
  L’alquímia de les espècies i la ratafia.
  Elaboracions i preparats amb un ingredient imprescindible, la ratafia. Us explicarem a fer galetes de ratafia, conill, trufes, i molts maridatges més.
 • De les 7 fins a les 8 h del vespre
  Tast de ratafies, a càrrec dels membres de La Sobirana
  Com cal degustar una ratafia? Ens presentaran 3 ratafies i ens ajudaran a valorar-les tot fent un tast.
 • De les 8 i fins a les 8:30 h del vespre
  Presentació de llibres relacionats amb la ratafia, licors i herbes, a càrrec de Lluis Marmí de la Tradillibreria.
 • A les 8:30 h
  Concert


 

Podeu accedir a les xarxes socials d’El Trill aquí