Preparant un nou llibre de remeis

Tornar als remeis de sempre

Nou llibre de Fra Valentí Serra

 

Ja tenim les galedardes del nou llibret de la  Col·lecció l’Ermità que sortirà a la venda el proper mes de març. Tornar als remeis de sempre. Pocions,ungüents i herbes medicinals és un llibre de l’historiador i religiós caputxí Fra Valentí Serra de Manresa, reconegut especialista en plantes remeieres i terapèutica popular, presenta tota una sèrie d’antigues receptes recupe rades de la tradició remeiera dels frares caputxins que encara avui en dia ens poden ser molt útils.

En les pàgines de Tornar als remeis de sempre trobarem transcrites velles fórmules inèdites que recullen remeis naturals que ens ajudaran a curar malalties lleus de la vida quotidiana com refredats, febres, trastorns digestius, malalties de la pell, dolors articulars i musculars, …

La intenció ha estat la de recuperar formulacions eficients i de fàcil aplicació, acompanyades d’altres tan curioses com la fórmula “secreta” de l’Elixir salutitis o la de l’Elixir de la llarga vida…

Aquest nou quadern de la Col·lecció l’Ermità també presenta la descripció i les propietats d’un seguit de plantes remeieres que no apareixen en reculls publicats anteriorment per l’autor. És el cas de l’agàric, l’àrnica, el boix, el bruc, la celidònia, la consolda, la matricària, la mostassa o el safrà.

A tall de complement, nombroses il·lustracions i un extens glossari que, acompanyat d’un acurat índex analític, ens ajudarà a localitzar i a posar en pràctica els continguts d’aquesta suggeridora recopilació de medicina popular.

w Farmàcia rodó color