La Vella Quaresma explicada per Amadeu Carbó a Fes Ta Festa

Representació de la Vella Quaresma apareguda al calendari El Xanguet de l’any 1867

Fes ta Festa ens apropa a la figura de la Vella Quaresma

Acabats els dies de carnestoltes entrem a la Quaresma, que és el període de temps que va de Dimecres de Cendra (el dia de l’enterrament de la sardina) fins a la Setmana Santa, concretament Dijous Sant. Són aproximadament quaranta dies en què des de la litúrgia catòlica, es convida a la reflexió i el recolliment espiritual, i també dejunis i penintències.

Popularment, aquest temps quaresmal ha estat representat gràficament per una dona molt singular coneguda com la Vella Quaresma.

Quina simbologia té? Com ha evolucionat?  Només es representa a Catalunya?

Tots aquests interrogants sobre la Vella Quaresma els trobareu explicats pel reconegut folklorista Amadeu Carbó al programa Expedient C de l’espai radiofònic Fes Ta Festa.

📻   Accedir al programa Expedient C

 

 


Expedient C és una de les seccions del programa Fes Ta Festa conduït pel folklorista Amadeu Carbó. Un espai concebut com una espècie de calaix de sastre en què podreu trobar les dades més curioses, les referències a webs d’interès i la informació sovint desconeguda sobre les facetes més diverses de les nostres tradicions. Podeu accedir a tots els programes d’Expedient C aquí