Jornada sobre Plantes Oblidades
7 d’abril

3a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades

Dissabte 7 d’abril a Igualada

 

 

Heu sentit a parlar mai de les plantes silvestres que tradicionalment s’utilitzaven com a aliment? Les voleu tastar? Voleu descobrir què se’n pot fer avui en dia? El Col·lectiu Eixarcolant, i amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya, presenta per tercer any consecutiu la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que tindrà lloc el proper dissabte 7 d’abril a Igualada.

L’objectiu de la Jornada és donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació i demostrar que en aquest patrimoni col·lectiu s’hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals. La intenció és recuperar els coneixements tradicionals acumulats de generacions passades que ens ajudaran a seguir un estil de vida més saludable i més sostenible, tot de forma amena i divertida.

Variat programa d’activitats

Els organitzadors de la jornada han organitzat un variat programa d’activitats que tindran lloc al llarg del dissabte 7 d’abril a diferents punts d’Igualada. Concretament estan previstes d’un cicle de vuit xerrades tècniques i divulgatives, de disset tallers, d’una vintena de presentacions de projectes, d’una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb 50 expositors els quals oferiran també degustacions dels seus productes, d’una sortida etnobotànica, d’un espai on persones de diferents cultures ens transmetran en directe els seus coneixements etnobotànics, de presentacions de llibres i passis de documentals, d’un dinar silvestre, d’exposicions diverses, de cinc activitats pensades específicament pels més menuts, i de la 9ª Fira de la Biodiversitat Cultivada de la Xarxa Catalana de Graners (la qual es desenvoluparà en el si de la Jornada).

Cal consultar amb deteniment l’extens programa d’activitats ja què algunes necessiten inscripció prèvia.


Més informació