Jornada Gastronòmica
de les Plantes Oblidades
Igualada, 2 d’octubre

Heu sentit a parlar mai de les plantes silvestres que tradicionalment s’utilitzaven com a aliment? Les voleu tastar? Voleu descobrir què se’n pot fer avui en dia? El Col·lectiu Eixarcolant presenta una nova edició, la sisena, de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que tindrà lloc el proper dissabte 2 d’octubre a Igualada.

L’objectiu de la Jornada és donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació i demostrar que en aquest patrimoni col·lectiu s’hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

És una Jornada única en l’àmbit català i a tot el món, que és possible any rere any gràcies a la implicació dels més de 100 ponents de màxim nivell que hi participen, l’organització totalment voluntària per part del Col·lectiu Eixarcolant, i els més de 150 voluntaris i voluntàries vinguts d’arreu del país.

Xerrades, tallers, passejades, tasts, … 

La Jornada ofereix un variat programa d’activitats que tindran lloc al llarg del dissabte 2 d’octubre a diferents punts d’Igualada. Concretament estan previstes xerrades tècniques i divulgatives, diversos tallers, diferents conferències i una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades, amb una setantena de parades on conèixer, provar i adquirir productes ecològics, de qualitat, de proximitat, sostenibles, i pels quals els productors n’han rebut un preu just.

La jornada també ofereix sortides etnobotàniques i passejades gastronòmiques, així com una sèrie d’activitats infantils pensades per acostar als més petits el món de les plantes silvestres.

👉 Cal consultar amb deteniment l’extens programa d’activitats ja que en alguns casos és necessària  inscripció prèvia.


🌿 Més informació

Fotografies: web Eixarcolant