El joc de la morra al DAU
Barcelona, 23-24 de novembre

Campionat de morra al Festival del Joc DAU

23 i 24 de novembre

 

Jugadors del joc de la morra de l’associació Morràpita (de Sant Carles de La Ràpita) participaran un any més al Festival del Joc DAU de Barcelona, especialitzat en jocs tradicionals. La morra és un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix a endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. És un dels jocs més antics que es juguen al Mediterrani i de fa uns anys ha estat recuperat amb molta força per l’Associació Morràpita.

Els jugadors de Morràpita faran demostracions del joc durant el dissabte 23, de 10 a 18h, i el diumenge 24, de 10 a 15h, al pati de l’Institut La Sagrera (Espai de Fabra i Coats, c/ Sant Adrià, 20) al barri de Sant Andreu.

El dissabte 23, a les 18 h realitzara el 3r. Campionat de Morra al Casal Barri-Ateneu l’Harmonia (Fabra i Coats).

👉 Vegeu el programa general Dau 2019.

 


Quina morra! El joc d’estratègia per als nous pirates

L’associació Morràpita va promoure l’any 2017, l’edició del llibre Quina morra! (núm.5 de la Col·lecció l’Ermità), un llibre on Rafa Balagué exposa de forma excel·lent el coneixement d’aquest joc mil·lenari que va viatjar per tot el Mediterrani i que a Catalunya va arrelar amb força entre els pescadors de les Terres de l’Ebre, on ha perviscut. També el jove escriptor rapitenc David Caballero contextualitza històricament el joc en cinc relats breus plens d’imaginació, en els que els joves hi trobaran motivació per aquest joc d’estratègia que requereix un bon entrenament mental per intimidar i guanyar al contrari.