Homenatge d’Alemany a la flor d’ametller i les abelles

Torrons i Mel Alemany inaugura un mural a Os de Balaguer

L’empresa de Torrons i Mel Alemany, sempre promotora d’activitats artístiques i culturals i compromesa també amb causes socials, ens a sorprèns amb una nova actuació artística: pintar la façana de la seva planta envasadora de mel a Os de Balaguer (La Noguera), ubicada al número 9 del Carrer Sant Antoni. El mural ‘Pol·linitzant l’ametller’ és una obra cooperativa de tres artistes lleidatans: Oriol Arumí i els germans Erik i Swen Schmitz Coll. Un homenatge a la flor d’ametller i les abelles, on s’ha incorporat l’escultura i la cera d’abella com a base de la pintura.

Com diu Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany:

Sabem que la Covid-19 està portant moments complicats. Per això, creiem que ara més que mai #lamelhipintamolt i és l’hora de ‘pol·linitzar’ l’opinió pública, explicant que la mel és un dolç natural i ancestral. Davant de les dificultats per la pandèmia del coronavirus, apostem per l’art i la cooperació. Nous productes, col·laboració amb altres productors i nous canals de venda són els reptes que ens plantegem per un futur immediat.

 

El mural va ser inaugurat el 25 de juny amb la presència dels artistes, de l’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, i de la familia Alemany.

 


Un treball coral de tres artistes

El mural “Pol·linitzant l’ametller” és el fruit del treball col·laboratiu de tres artistes. D’una banda, el pintor establert a Lleida Oriol Arumí, conegut per les seves obres que promouen formes de vida sana i recuperen espais que abans eren de la natura. De l’altra banda, els germans Swen i Erik Schmitz Coll, nascuts a Alemanya i residents a Ivars d’Urgell i coneguts per la seva vinculació amb l’Estany d’Ivars i Vila-Sana, on han fet incursions artístiques per subratllar el seu paisatge natural.

Les parts amb relleu del mural han estat elaborades a partir de materials utilitzats en la quotidianitat que sovint acaben en forma de residu. Erik Schmitz ha escollit el pneumàtic de cotxe usat per a la part de les fulles, donant al cautxú la forma desitjada i posteriorment pintada. Les flors les ha confeccionat amb tela reciclada, fet que li ha permès generar volums grans de manera lleugera i resistent a l’aire i cable de telecomunicacions per als estams de la flor. Un fil gruixut que n’integra nombrosos de petits que ajuden a generar la part superior de l’estam, l’antera.


 

Torrons i Mel Alemany ha estat patrocinador de El llibre de la mel de Fra Valentí Serra que pertany a la Col·lecció l’Ermità (núm. 7) d’Edicions Morera