“Girona, Temps de Flors”
11 al 19 maig 2019

Girona s’omple de flors

 

Aquest cap de setmana comença una nova edició de “Girona, Temps de Flors”, un dels esdeveniments més emblemàtics i que més visitants porta a la ciutat. Una oportunitat única per admirar, en plena primavera, la bellesa dels muntatges florals que elaboren centenars de participants, professionals i aficionats, que engalanen tota la ciutat, especialment el Barri Vell, i que permeten descobrir el patrimoni arquitectònic local. Durant nou dies, de l’11 al 19 de maig, es podran visitar 171 projectes florals repartits per 137 espais de la ciutat, entre els quals es podran veure per primer cop indrets com el fossat de l’absis de la Catedral o el pont del Dimoni. L’horari per visitar-los seguirà sent de les 10 a les 22 h cada dia, excepte els dos dissabtes i el dimecres, que es podran visitar fins a les 24 h en l’anomenada Open Night.

A banda dels carrers del Barri Vell, la mostra “Girona, Temps de Flors” ofereix visites guiades, permet visitar espais emblemàtics de la ciutat com ara els soterranis de la Catedral, el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, l´antic cinema Modern… Els espais més concorreguts en cada edició de la mostra són el conjunt romànic de Sant Pere de Galligants i Sant Nicolau, la plaça dels Jurats, els Banys Àrabs, les Sarraïnes, Sant Lluc, Sant Feliu, les escales de la Catedral i els seus soterranis, la Torre Gironella i els jardins dels Alemanys, la Casa Lleó Avinay i l’església de Sant Martí Sacosta.

Seguint amb la línia engegada l’any passat d’obrir-se a la natura, aquesta 64a edició de Girona, Temps de Flors amplia la proposta del “Pla V” estrenant el projecte “Pla V. Temps off”. Aquesta iniciativa proposa descobrir espais naturals de descans al voltant de l’itinerari floral per tal de reposar enmig del recorregut dels projectes. Concretament, s’han adequat espais a la zona del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, a Can Colomer, a la Mina i a la Torrassa.

Activitats al voltant de la mostra

Com cada any, el “Girona, Temps de Flors” es completa amb activitats paral·leles, que enguany arriben al centenar. Girona A Capella Festival, #Gastroflors, Flors de Nit, el 15è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, el Mots i Flors, la donació de sang per Temps de Flors, el Temps de Flors a les escoles o les diferents visites guiades especials durant l’esdeveniment són una mostra dels nombrosos actes programats durant aquest dies. També es celebraran concerts al carrer, hi haurà jornades de portes obertes als museus, s’engalanaran les entrades a la ciutat, es faran promocions en el transport per facilitar l’arribada dels visitants i també hi haurà preus especials en hotels i restaurants, alguns dels quals oferiran especialitats elaborades a partir de flor

Una de les novetats més destacades d’aquesta edició serà la incorporació de dos recorreguts pensats perquè puguin ser accessibles i practicables per a persones amb mobilitat reduïda.

“Girona, Temps de Flors” va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Girona i des del 2011 compta amb la col·laboració de l’Associació Floral de Girona i l’Associació Cultural Amics dels Jardins Històrics i Paratges Naturals d’Interès Singular. El voluntariat i la implicació dels habitants de Girona, així com l’importantíssim balanç de visitants i la projecció internacional del festival, són alguns dels trets més significatius de l’exposició de flors dels darrers anys.


Consulteu tota la informació i programa d’activitats a

Girona Temps de Flors 2019