Fra Valentí Serra al
Mercat de les Espècies d’Argençola
10 de juny

 

El saüc, tema del Mercat de les Espècies

a Argençola (Anoia), 10 de juny

 

 

L’associació cultural El Trill organitza el 7è Mercat de les Espècies el proper 10 de juny.

Enguany, la fira proposa aprofundir en el coneixement  del saüc, una de les plantes medicinals de tradició més antiga. El senyor Antoni Mañes i la senyora Airy Gras, estudiosos del tema en parlaran en la jornada tècnica que compta també amb una sortida de reconeixement i recol·lecció de plantes  i flor de saüc a càrrec de la senyora Montserrat Enrich.

A les 6 de la tarda, a la carpa de la Plaça Mariano Mestre,  Fra Valentí Serra de Manresa presentarà el llibre Tornar als remeis de sempre. Posteriorment, ell mateix conduirá una trobada amb  la gent gran del poble ens parlaran del seu coneixement sobre les plantes medicinals i ens explicaran que en feien amb el saüc i per a quins propòsits (a les 7 de la tarda, a la sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola).  En acabar, es farà un tast de la Ratafia de l’Ermità (s. XVIII possiblement una de les fórmules més antigues fins ara coneguda que Fra Valentí Serra ha recuperat de l’arxiu dels caputxins de Barcelona i ha elaborat Licors Portet de La Pobla de Segur).

Paral·lelament al  mercat, amb mes d’una vintena de parades, s’ofereix un programa curull d’activitats interessants i plenes de contingut: presentació de diversos llibres relacionats amb els usos i les aplicacions de les plantes, un tast de ratafies,  tast i degustació d’espècies i herbes,  un espai de teràpies naturals, un concurs de sals aromàtiques. Per a més informació vegeu  Mercat de les espècies