Fires d’herbes remeieres al juny

Des del tret de sortida que representa la festivitat de Sant Ponç (11 de maig) fins l’entrada de l’estiu, es celebren moltes fires remeieres a gran nombre de poblacions del nostre país. Unes fires que tenen molt d’èxit degut a l’interès que ha despertat el coneixement tradicional de les herbes de què ens proveheix la natura, les quals, collides, tractades i consumides de determinada manera, tenen múltiples aplcacions, des de les gastronòmiques a les relacionades amb la salut del nostre cos

Durant el mes de maig, Edicion Morera ha participat en alguna d’aquestes fires amb una sèrie de conferències a càrrec de Fra Valentí Serra, reconegut especialista en el tema i autor de “Tornar als remeis de sempre”, un llibre on presenta una selecció d’herbes remeieres, explicant les seves propietats i els remeis que se’n poden fer per preveinir i curar algunes de les afeccions més quotidianes.

Tot seguit, destaquem alguna de les fires remeieres que es podran visitar durant el mes de juny.

 


REMEIART – Fira remeiera

Santa Margarida i els Monjos. De l’1 al 17 de juny  

La Fira Remeiart està dedicada íntegrament a les herbes remeieres i a tots els productes que es poden crear amb elles. Es tracta d’una fira pensada per viure-la plenament, per gaudir passejant tot olorant sabons, gaudint de l’artesania feta amb herbes, tastant licors o menges fetes amb herbes o gaudint de la saviesa d’aquells que elaboren preparats per a la salut i el benestar. Però també és una fira per aprendre. En el programa d’activitats trobareu un ampli ventall de xerrades, tallers i activitats diverses.

Destaca un Campus sobre herbes remeieres, la Nit del Vermut i Licors d’Herbes, amb degustació, exhibicions, espectacles i tallers de cocteleria per a adults i infants.

Programa Remeiart 2018 


XII Fira d’herbes i Flors de Muntanya. La Cuina del Bosc

Setcases, 9 i 10 de juny de 2018

Una altra fira sobre la temàtica d’herbes remeieres que cal destacar es la que es celebra a Setcases els dies 9 i 10 de juny. El visitant hi podrà trobar herbolaris i professionals dedicats a l’obtenció de matèries primeres a partir de plantes, amb les que elaboren diferents productes com: ungüents, olis, sabons, cremes, plantes medicinals.

Amb la Fira d’Herbes i Flors de Muntanya es celebren les V Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bosc, i diferents restaurants del municipi oferiran “La cuina del Bosc” amb menús gastronòmics relacionats amb el bosc.

La fira també organitzarà sortides botàniques per reconèixer la flora de Setcases, una exposició “Il·lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinal”, una conferència – Taller d’espècies i condiments picants, entre d’altres activitats.

Fira d’Herbes i Flors de Montanya. Programa 2018


XXVII Fira d’Herbes Remeieres Vilanova de Sau

Herbes remeieres i productes artesans. 3 de juny de 2018

En aquesta fira el visitant trobarà diferents parades d’herbes remeieres i productes artesans, í demostracions d’oficis antics. A més, la fira presenta un molt variat programa d’activitats paral·leles: una rutabotànica, conferències, el Ball de Gegants, un taller de remeis casolans i concerts, concurs de truites casolanes, concurs de rams de flors boscanes, entre d’altres propostes.

Fira d’Herbes Remeieres de Vilanova de Sau. Programa 2018


8è Mercat de les Espècies d’Argençola

9 de juny de 2018

A principis de juny, Argençola celebra un atractiu Mercat de les Espècies on hi participen productors i artesans locals. Durant tot el dia, el municipi es disposa a delectar la vista, l’olfacte, el tacte i, sobretot, el gust de tots els assistents a la fira amb una àmplia oferta d’activitats, tallers, exposicions i xerrades al voltant del món de les espècies.

Hi destaquen la recreació d’un mercat d’espècies d’Istanbul, on es podran olorar i comprar els famosos condiments, una mostra d’espècies afrodisíaques, un taller per aprendre a preparar licors i elixirs d’herbes i un concurs de sals condimentades. A més, hi haurà una important presència de parades de productes i artesania de la comarca.

Mercat de les Espècies d’Argençola. Programa 2018