La Fira de Nadal de Canyelles
ja és a punt

17a Fira de Santa Llúcia de Canyelles

 Dissabte 30 de novembre i diumenge 1 de desembre

 

 

L’Estafeta Reial a l’ajuntament.

A Canyelles ho tenen tot a punt per una nova edició de la gran fira de Nadal

L’Ajuntament de Canyelles ja té tot a punt, un any més, per la celebració de la Fira de Santa Llúcia, la segona més important i concorreguda de Catalunya després de la de Barcelona. El consistori ja té instal·lada l’Estafeta Reial perquè nens i nenes puguin escriure les seves cartes als Reis d’Orient. També hi trobaran un tradicional pessebre i just davant de la façana, l’Arbre dels Desitjos.

La Fira de Santa Llúcia de Canyelles té una forta personalitat per la manera com està plantejada, ja que compta amb una gran implicació dels vilatans i un actiu equip municipal, liderat per l’alcaldessa Rosa Huguet, que cada any sorprenen als visitants amb nous continguts. No només s’hi troben les tradicionals parades de figures, de verd i d’elements per decorar la llar, sinó que hi trobem exposicions vàries pels carres del centre dle poble com la Casa del Pare Noel, l’Espai Harry Potter a l’interior del Castell, un espectacular Pessebre Solidari al Bar del Casal, el Bosc de la Il·lusió, un gran Tió per fer-lo cagar, la Casa de la Xocolata Calenta, la Degustació de l’Escudella de Nadal, etc. Propostes que de ben segur ens faran sentir la màgia del Nadal, sobretot als més petits.

L’alcaldessa Rosa Huguet, una gran admiradora del Calendari de l’Ermità.

Com a novetat, aquest any la fira també comptarà amb una parada de llibres. Serà la de Tradillibreria, on podrem trobar llibres de Nadal per a nens i nenes i on també es podrá adquirir el tradicional Calendari de l’Ermità 2020 o el llibre Celebrem el Nadal, d’Amadeu Carbó, que estarà signant exemplars dissabte 30.

Com és habitual des de fa uns anys, el diumenge 1 de desembre el programa “Via Lliure” de Jordi Bundó de RAC-1 es retrasmetrà en directe des de la Fira, entrevistant a diversos personatges que la visitaran.

I, com no podria faltar, el dissabte a les 20.45h,  hi haurà un espectacle de foc en què hi col·labora  Pirotècnia Igual, que té la fàbrica situada al mateix poble de Canyelles. Pirotècnia Igual és una de les empreses més importants del seu sector i organitza els espectacles de focs artificials més impressionants arreu del planeta, des dels focs de Cap d’Any de Valparaiso, als del festival de Cannes o el piromusical de la Mercè. També és proveïdor del material pirotècnic de la majoria de festes del foc i colles de diables de Catalunya.

 

El folklorista Amadeu Carbó, l’escriptor Genís Sinca, el periodista Jordi Bundó i l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, en l’edició de l’any 2018.