Fira del Fredeluc i la Botifarra
17 de novembre

Bolets i butifarra a Santa Eulàlia de Riuprimer

 

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer, amb la col·laboració de comerços i entitats del municipi ha recuperat la Fira del Fredeluc, convertida, a partir d’ara, en la Fira del Fredeluc i la Botifarra.

La segona edició d’aquesta fira (la primera va ser el 2015)  se celebrarà el proper diumenge 17 de novembre, des de les 8:00 del matí i fins a les 15:00 de la tarda, i comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes, la jornada comptarà també amb una xerrada d’en Marc Casabosch, jocs i tallers infantils o les parades de productes de proximitat, entre d’altres.

Neix la marca “Botifarra de Riuprimer”

Durant la fira, el reconegut cuiner i presentador del programa “Cuina per a solters” de TV3, Isma Prados, presentarà en primícia la marca col·lectiva “Botifarra de Riuprimer”, un projecte impulsat pels dos obradors del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

La marca “Botifarra de Riuprimer” es concep com un distintiu que garanteix la qualitat i originalitat d’un dels productes més preuats de Santa Eulàlia de Riuprimer: la botifarra de Riuprimer. Una botifarra elaborada artesanalment pels petits obradors d’origen familiar del municipi amb una llarga tradició, amb ingredients de primeríssima qualitat i que compta amb una característica molt pròpia: la seva elaboració a metres i la seva venda a pams.

Amb la seva promoció es contribuirà al desenvolupament de l’economia local i al manteniment dels comerços de proximitat del poble. La campanya de difusió, que es durà a terme ben aviat, ha d’ajudar a donar a conèixer, més enllà del municipi, l’excel·lència i originalitat d’un producte que és el resultat de l’esforç i la dedicació dels petits obradors de Santa Eulàlia, mantenint la tradició en la seva elaboració i la qualitat que fa anys els identifica.

FIRA DEL FREDELUC I LA BOTIFARRA. 2A EDICIÓ

Data:  Diumenge, 17 de novembre del 2019

Hora:  de 8’00 a 15’00

Lloc:    Plaça de la Vila – 1 d’Octubre, c. Major i carrers adjacents

 


PROGRAMA 2019

8’00h. Trobada de boletaires i xerrada informativa “Collir bolets i respectar el bosc”. A càrrec d’en Frede “Bosquerol”.

8’00h a 10’00h Tastet de botifarra de Santa Eulàlia.

8’30h a 11’00h Sortida boletaire guiats per en Tamayo i en Marc Casabosch.

9’30h   Mostra de productes locals, demostracions artesanes, amb parades i activitats per a la canalla.

Exposició a càrrec de la Societat Catalana de Micologia.

11’00h Arribada dels boletaires i exposició dels bolets trobats.

11’30h Xerrada a càrrec d’en Marc Casabosch.

12’30h Presentació de la marca de qualitat “Botifarra de Riuprimer” amb el cuiner i presentador convidat Isma Prados.

Inici del tast de tapes i vins.

15’00h Fi de festa

Dinar de Botifarra i Fredeluc als restaurants del municipi