Figueres
Capital de la Sardana
11 de març

2017, Commemoració del bicentenari del naixement de Pep Ventura

Figueres, 11 de març

 

  • Amb motiu de la commemoració del bicentenari del naixement de Pep Ventura (Josep Maria Ventura i Casas, 1817-1875), el proper dissabte 11 de març es celebrarà una acte oficial de proclamació de Figueres com a capital de la Sardana (a les 11:00h al Teatre Municipal el Jardí).

La diada continuará amb altres cativitats:

  • 12,30h – una ballada de sardanes, a la plaça Josep Pla, en la que s’estrenarà la sardana Figueres, capital de la sardana 2017.
  • 16,30h – Populària. Cercavila de Cultura Popular de les entitats figuerenques i de la comarca.
  • 19,00h – Especacle-concert inaugural al Teatre Municipal el Jardí amb la cobla Marinada i Bisbal Jove.

 

L’entitat  Foment de la Sardana Pep Ventura de Figueres ha estat promotora d’aquest esdeveniment.  La seva tasca és la de preservar la sardana i també la memoria del genial compositor i instrumentista. Un dels seus objectius és promoure estudis acurats sobre la biografia de Pep Ventura ja que és escassa la constància documental dels fets de la seva vida. podeu llegar un apunt de la revisió histórica de la seva biografia al Calendari de l’Ermità 2017.

Vegeu el blog de Foment de la Sardana Pep Ventura

 

 

 

 

Per a l’ocasió, s’ha construit, pel taller Ventura-Hosta de Navata, el gegant Pep Ventura que será present a la majoria d’actes de la commemoració.

Podeu consultar la resta de programació aquí.