EL LLIBRE DEL NADAL

EL LLIBRE QUE ENS EXPLICA LA FESTA MÉS GRAN

 

On es va imprimir el primer christmas del món?

Quin dia s’ha de desmuntar el pesebre?

Un nen pot fer d’Abat de Montserrat?

Hi ha caganers fora de Catalunya?

Com li diuen al rei negre a Alcoi?

Qui va posar cara als tions?

 

Celebrem el Nadal (Col·lecció l’Ermità), és un llibre on Amadeu Carbó, etnòleg i reconegut especialista en cultura popular, explica els elements més populars i les tradicions més emblemàtiques que formen part del nostre singular costumari al voltant del cicle nadalenc.

El tió, la carassa, les estrenes, l’àpat de Nadal, els Reis i els patges, l’Home dels Nassos, els focs de Nadal, les nadales… El cicle de Nadal és un dels períodes festius més rics i singulars del nostre calendari. Dins d’aquest cicle s’interrelacionen manifestacions de diferents procedències i èpoques, algunes de molt reculades.

Tot plegat recollit en un llibret pràctic i de fàcil lectura, amb imatges i il·lustracions, que permetrà al lector descobrir curiositats com qui és l’Home dels Nassos o el Pare Noel, perquè celebrem Sant Esteve, d’on prové la tradició de fer pesebre o perquè mengem raïm per Cap d’Any.

Celebrem el Nadal també vol ser una contribució modesta però decisiva a posar en valor la festa del Nadal i el cicle nadalenc i, per extensió, el nostre costumari.


Celebrem el Nadal és a la venda a llibreries d’arreu de Catalunya