Nou calendari del pagès
a l’Ermità, 2017

 

Nou calendari d’horticultura, jardineria i herbes remeieres

a l’Ermità 2017

calendari-horticulturaQuan el 1876 Antoni Maria Morera va fundar el Calendari de l’Ermità dels Pirineus ho va fer pensant en la ruralia de Catalunya. La intenció era oferir una guia de totes les festes majors, fires i mercats que es celebraven arreu del país, una eina de gran utilitat per al comerç. Amb el temps, la publicitat que es va anar incorporant al Calendari anunciava principalment productes i maquinària per al camp, així com remeis adreçats al pagès i algunes de les seves dolències motivades pel dur treball al camp. Tal va ser l’èxit i popularitat aconseguits per aquest Calendari, que el 1896 ja se’n venien més de 50.000 exemplars.

Arribats a l’edició actual, el Calendari de l’Ermità compta amb un fidel públic rural però també és molt apreciat pel públic urbà, que cerca en el coneixement de la tradició i en l’autenticitat del producte del camp i la pagesia un retrobament amb la natura i una vida més saludable. Existeix un creixent interès per cultivar plantes i per la pràctica de l’hort urbà i la jardineria, unes experiències positives de coneixement i gaudi. També per una bona bona alimentació que s’allunyi dels productes excessivament manipulats i manufacturats.

Sensible a aquestes noves pràctiques i interessos, enguany el Calendari de l’Ermità ha incorporat un Calendari d’horticultura i jardineria, una detallada guia ordenada de manera mensual on, de forma pràctica i sistematitzada, trobarem les recomanacions de sembres i plantacions tant per a l’hort com el jardí, sense descuidar les herbes remeieres, tan valorades pel seus efectes saludables. Com a complement, també s’inclou una guia amb les varietats de l’hort i una sèrie de consells que ens ajudaran a conrear i gaudir del nostre hort i jardí durant tot l’any.