COM CUIDAR LA FLOR I L’AVET DE NADAL

Consells de Cal Tino Garden per cuidar la ponsettia i l’arbre de Nadal

 

Cal Tino Garden, el centre especialitzat en jardineria, paisatgisme i decoració per la llar de Cabrera d’Anoia, ens ofereix una sèrie de consells i recomanacions per cuidar dos dels elements vegetals per excel·lència del Nadal: la ponsettia o flor de Pasqua i l’avet. La idea és poder disfrutar d’aquestes dues plantes durant tot el Nadal però també que sobrevisquin més enllà de les festes.

 

Com cuidar les ponsetties

La ponsettia forma part de la decoració de la llar durant les festes de Nadal. Però, com podem cuidar-la perquè ens duri d’any a any?

El primer que cal fer per cuidar-la és treure-la de la bossa de plàstic per millorar-ne la ventilació i així evitar la caiguda de fulles.

Lloc: Llum natural, però no sol directe, allunyada de fonts de calor artificial.

Reg: necessita un reg moderat, evitant sempre mullar les fulles i flors, motiu pel qual es recomana el reg per immersió.

Poda:  normalment cap a finals de gener o febrer, quan la planta s’hagi quedat sense fulles.

Trasplantament: a la primavera.

👉 Trobareu aquesta informació més detallada sobre com cuidar la ponsettia al web de Cal Tino

 

Consells per cuidar l’avet de Nadal

Perquè el teu arbre de Nadal visqui i puguis trasplantar-lo al jardí un cop passades les festes és important que sigui un arbre amb arrels, ja que hi ha arbres que es cultiven especialment per aquestes festes i tenen les arrels tallades.

Durant les festes…

El lloc: ben il·luminat, ventilat i allunyat de fonts de calor.

Reg: cal vigilar que la terra es mantingui sempre lleugerament humida i vaporitzar les fulles de manera diària per compensar la falta d’humitat de l’ambient.

Decoració: també és important no recarregar l’arbre amb molts elements decoratius o llums molt pesades, ja que podrien malmetre’l.

Passades les festes…

Un cop acabades les festes de Nadal podem plantar l’arbre al jardí o trasplantar-lo a una torreta més gran. Perquè l’arbre ens visqui és important que el comprem amb totes les arrels, ja que sinó es morirà en les setmanes següents.

👉 Trobareu aquesta informació més detallada sobre com cuidar el vostre avet de Nadal al web de Cal Tino