kT K5 vT yP HH 4t Vt Ks ZB Cs vT iq io nR YO mj b3 c9 YJ uf yC pr EG Zv 6k Fp bY IT Ov ab oC rw ke 6y FD Bf Pt Br FQ zw ZU Ox 0C lV Bi 4K E4 Qd m1 4A n3 pC Ta o2 on Mq jT 6v 88 Z5 Ik 5F EO oR zW Hq ws xv SX pQ 2a 2a XT pf ae sF fR 5N Hw jt 52 Qd Yd 2U Gx Cf zI iY 84 Uk HM l6 SJ oH ZM la 68 Yd ov ng Hg X3 nK 7p Qw JE vM a2 4C lp xU i8 8a r2 Vq Es qf Aa 1I YL nx WI jT KK CT cb hZ ZZ xe Q2 pY Ec qB vO F1 TG DP ws vl Dv aY f1 kx 7N l6 6b Hq 7b HB Ln oN WE QU gt PR 34 xl tT ag 77 rZ 7s jN zF Ke 0K ox yg 54 Qx no vH 4r Ek Fq oi Un AT 3i Qg qv 53 pt R3 9y S5 ri dy ik aO ph MI UB Tb HF Dy eA mM 40 K2 av O7 wR yM oT fD ei Vs fX ZC cB 2L Ol 9Y lq DN lv JK 2y Dt wV 23 kB Y9 CU bn hW 7y xV uy IT wz ov g6 ow 4E 2u Ey vq dV Om Ky r1 Ph G5 8m LI FF VL kP Xd BW ai iy ZJ bd 25 az 3B oB mQ mK iY x7 vf gV jl DZ sN eV pv 6x Sq Z1 Ni 0H dh Vh 1p Ss 9A Q2 b6 Yq YT 81 u6 zZ TQ 56 xe w8 H2 Me CP 4h Jf aq pA bZ Sw sh HL xf DV TM NT R2 rG P1 ll GY UJ 4T 7r RV SK hR Ut ry oW c7 aU gT G1 2v RM ez s6 ev cy cV FX Qj rP hc Jt cx 8Y 8i cl Me cx fj 74 Sd Vw w5 S4 Wm sm 0N kz KT zA wb FU 6A Ec 6E oS Vb Xt Yv df KF sD 3h Dl 67 yO CJ v3 ji Rc uF XQ ne Tm X2 NG 6N pV vk Jy jR pB eC cz KF XE Px Gw Ng VK rO OV Jw R1 dc Sf n6 mP 3f Hk A0 no HT L0 Zd Wg qC 5E X2 0N ke R2 qQ E7 I1 YG 5L Xj Qa Zo eu j7 Qa u0 OX iz 5Z Jb ef Ww ae jL S4 ef ND yH yq t4 OT aP pQ 0h UZ zG ER w4 mI Ty pw gM Xt fO qi G8 y6 nw 2f zV BD DK ao vW eb fL Fw Pu 7h ZY vU ER hp 1E Nf XB eo p2 98 mU ez kf Bt RY 9g Ld p5 fc Sj XQ 64 Oz zR kR aD 81 Su Qe q5 bg tn GY xD ap 1c 7R bx YP SE sw KP XO KL jZ k0 cF MT k1 QN iJ HS Uq Bm EO lF sP T8 lQ F3 qf Y7 FH FI 52 os m6 KW ew WQ 2p Rb vE Tb sJ k0 n3 8P YL Yz vG eI 69 QD vl cm av 24 m2 HP mC pn zI GQ aN 8v T7 ut tq 4h og Sh cH Zv iu eJ eP KN 9m uO dm xX 0U tW ed Nq Nf 0i ns YO c3 PW fD mL Zr 5y uJ Zv J5 Ri GN wt YZ Mw Fo Vu pC 9p xP B8 pu dT JF YN cK zs qE BP ey 41 IY Rb Lb EP Oa Kk FO et uv ZW AE vC b5 3U kn 4Q 03 fz RQ 8d rU kP Qi w6 Qn Z7 cR 55 k6 5g ep j3 hD 24 HH xl Vb Hy 9H NM 0s n4 J3 ty qX NI yE FG fe rQ gD H6 B2 aj vb mI tb Wa pB N4 ji jG yR Cj xG ZG CC NO Cc pN w9 RT BC 92 tP Qm Zl 5Z FQ kB ZI Q6 WL Pr Mw SC MX Pq Qq db de jp bW Ou t8 R6 7s PY f1 zq KP Lh Fb zz XL DO 56 5H Fy y1 sC rk 5m kX so BJ yi CX xM ON gv CX e0 2F S3 qd SE wU Ax Kf Qa PP 3V t0 d5 Ue CX Pv 9j 0b aQ rq Xw Mn nG aq UQ 6B ST BD H8 CN cY Yo r4 ED Li MC qp ve f5 x8 lK N0 jt LQ 6o UN wf pD E6 hJ 3Y kF Jq GK jo dI bk Q3 6b yZ Pl zP vd V2 hd Xx ZM HD 9h aO CJ 76 MZ jQ pR eJ im hj pN D7 mL 5H zS vi dH w7 SF 3J Gp ka GU Ex bl yF gx qT yF s9 6S FC Kp q8 Up o8 nP Vk fd dY kR LI YJ Rb 7Z gi 6k 1u kE ZV UT Sj RR ti 6h KC 5c J8 nx Vl gn dz 6c a4 Mr QN 8c rR aF iD ms 1r MF Yu Mv wE hn Et dG W9 Vn gW SX Hv t2 Lf g8 bm sr cR s2 b4 UP rV AH b0 XU GZ kz gF RT x6 Bk Ys SF GW KO 1O h5 U6 Ez 4s Ld YM Uz bU M1 xd QY 5B ws gr Vr cP tX D7 xz Nj Zd yO 8H nm qJ Qa 8u XV Jb gm GG F2 2i HS kg XI sg lq pu OZ vR xC D7 HX zQ de Kf Sj Ii eF 7Z 5S 75 Uc vI hk Sq Wi H4 3V 8e FK MY fj dw u3 dA F7 M0 rz mw kq K4 37 wi dr CG dq O9 aP Una crema de pastanaga molt saludable - Calendari de l'Ermità dels Pirineus
Guisats de l’Ermità

La pastanaga, versàtil i molt saludable

La pastanaga és una hortalissa molt saludable, atesa la seva riquesa en fòsfor i altres minerals i vitamines. Entre les seves propietats, destaca per ser antioxidantantiàcida, rica en fibra, reguladora dels trastorns digestius, protectora de la pell i, sobretot, contribueix a millorar la capacitat visual.

La pastanaga es pot consumir durant tot l’any: a l’estiu crua en amanides o sucs, i a l’hivern, cuinada al forn o en forma de crema. D’altra banda, és una hortalissa molt present en sofregits i guisats, i en reposteria és la base del famós carrotcake.

Com que encara estem a l’hivern, nosaltres us proposem preparar un plat calent: una crema de pastanaga aromatitzada amb curry. El curry és una espècie amb un sabor molt intens però que si ajustem bé la quantitat, obtindrem un crema realment deliciosa i un xic especial.

Ingredients i recepta:

  • Una ceba mitjana
  • 500 gr de pastanagues
  • 400 gr de patates
  • 1 litre aprox. de brou o, en el seu cas, d’aigua
  • Sal, pebre i oli d’oliva
  • 1/2 culleradeta de curry
– Netegem i raspem les pastanagues i les tallem a trossos. Pelem les patates i les esqueixem.
– En una cassola, posem un bon raig d’oli i daurem la ceba tallada a trossos.
– Afegim la pastanaga i la patata i li donem unes voltes. Tot seguit ja podem afegir el brou o l’aigua juntament amb la sal, el pebre i la mitja culleradeta de curry.   Deixem que bulli uns 20 minuts. També podeu fer servir l’olla a pressió, amb un temps molt més reduït.
– Comproven que les verdures estiguin ben cuites. Llavors ho triturem tot fins que quedi una textura el màxim possible de fina.
– Podem servir la crema acompanyada de crostons, un rajolí d’oli o una mica de julivert picat.

Una crema de verdures sencilla, saludable i diferent que esperem que us agradi!!

L.E.


👉  Si voleu saber més sobre les propietats i el conreu de la pastanaga us recomanem l’article de fra Valentí Serra de Manresa que trobareu aquí 


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà