CONFERÈNCIA de Fra Valentí Serra
sobre les herbes santes
Manresa, 17 de juliol

Herbes santes i remeieres

En el marc de les Festes de Sant Ignasi 2021 que se celebren a Manresa, el proper dissabte 17 de juliol, Fra Valentí Serra de Manresa oferirà la conferència “Les herbes santes en temps de Sant Ignasi”.

Fra Valentí Serra és arxiver dels caputxins i un reconegut especialista en plantes medicinals. És autor de “Tornar als remeis de sempre” (Col·lecció Ermità núm.4), un llibre de què s’acaba d’editar la 4a edició, amb la novetat que presenta un nou apartat dedicat a les “herbes santes”.

Les “herbes santes” són aquelles que estan dotades, segons la tradició, de més propietats o d’una especial veneració, o que s’atribueixen directament a un sant o s’hi vinculen amb la seva festa. És el cas de la Flor de Sant Joan o espernallac; l’Herba de Santa Clara o celidònia; l’Herba Sagrada o berbena; la Mà de Santa Maria o agripalma; o el Ramell de Sant Ponç o maçanella.

Aquestes plantes “santes” o “miracleres”, considerades “herbes oficinals”, també són conegudes per la seva virtut guaridora, com per exemple l’Herba de Sant Joan o herba de cop (dolors reumàtics i articulars) o l’Herba de la Mare de Déu o herba queixalera (mal de queixal).


Dissabte, 17 de juliol a les 12 hores
L’Espai Manresa 1522. La ciutat d’Ignasi (Carrer Mestre Blanch, 4. Manresa)
Entrada lliure. Places limitades
👉 Imprescindible reserva prèvia a turisme@manresaturisme.cat / Tel. 936784090
Oficina de Turisme de Manresa (plaça Major, 10)
http://www.manresaturisme.cat/cat