Coca de pasta de full, poma i ratafia

Una coca amb aroma de ratafia

Sempre pensant en els usos de la nostra Ratafia l’Ermità, us proposem preparar aquesta coca de pasta de full amb poma, que nosaltres hem macerat amb una mica de ratafia. És ben fàcil de fer i el resultat és deliciós.

Ingredients:

1 làmina de pasta de full rectangular
2 pomes tipus Golden
1 cullerada de sucre morè
Un gotet de ratafia
Pinyons
Canyella
Melmelada d’albercoc

  • Pelem les pomes i les tallem a rodanxes fines. Les posem en un bol i les ruixem amb una mica de llimona per evitar l’oxidació. Després afegim la ratafia i deixem que macerin una bona estona.
  • Al moment de preparar la coca, posarem a escalfar el forn uns 180º
  • Estenem la pasta de full en una safata de forn sobre un paper forn i punxem tota la superfície amb una forquilla per evitar que s’infli.
  • Repartim la poma macerada de manera ordenada, fent fileres.
  • Per últim espolsem una mica de sucre morè (que podem barrejar amb una mica de canyella, si us agrada) i per damunt escampem uns quants pinyons.
  • Ho posem a coure a la part mitja del forn a dalt i a baix a 180º durant 20 minuts, depenent del forn.
  • Si voleu que la coca quedi més brillant, la pinzellem amb una mica de melmelada d’albercoc.

Esperem que us agradi!! 😋

L.E.


La Ratafia de l’Ermità és un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites i està elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa, caputxí.

Des de la seva creació el setembre de 2016, ha obtingut diferents guardons al Catavinum World Wine & Spirits competition, al Certamen Topwine i una valuosa puntuació de 90 punts de la Guia Peñin. 

⭕ Podeu consultar els punts de venda de la Ratafia de l’Ermità AQUÍ