Calendari de l’Ermità al
Som Cultura Popular
26 de gener

Fòrum SOM CULTURA POPULAR

Del 26 al 28 de gener de 2018 a Sant Andreu – Fabra i Coats

 

Presentació del Calendari l’Ermità

El proper divendres 26 a les 19:20 h (Escenari Nau – Fàbrica de Creació, Fabra i Coats de Sant Andreu), en el marc del Fòrum Som Cultura Popular, en Norbert Tomàs  parlarà de la història passada d’ El Calendari de l’Ermità i el seu projecte editorial de futur que donarà pervivència a aquesta tradicional publicació amb 143 anys d’edició ininterrompuda.

L’any 1856, una llei alliberava als almanacs del monopoli estatal i va esperonar als impressors a realizar calendaris amb continguts de tota mena. El fundador del nostre Calendario del Ermitaño de los Pirineos, Antoni Maria Morera, va publicar el Calendario Historico, Universal y Perpetuo, que més que un calendari era un tractat que ensenyava la manera de fer calendaris.

Veurem l’evolució d’aquest calendari com supera els contratemps històrics, polítics i econòmics, fins que arriba als nostres dies. I també com recentment es consolida una col·lecció de llibres de cultura popular, amb temes vinculats al propi calendari fins a les darreres novetats editorials.

 

Un autèntic aparador de la nostra cultura popular

Som Cultura ens ofereix un gran nombre d’actuacions, debats, tallers exposicions, conferències, fira de llibres i productes festers, fira de jocs i joguines i mostres d’entitats. També hi haurà diversos programes de ràdio i televisió que emetran en directe des del Fórum. Cal destacar l’emissora Fes Ta Festa que emetrà en directe per streaming el dissabte  de 10:30 q 20:30 i diumenge de 10:30 a 13:30.

Serà interessant també seguir les ponències del Fòrum d’Educació i Cultura Popular que es desenvoluparà durant aquests tres dies i en que persones expertes de diferents camps ens mostraran la riquesa i el treball educatiu en l’àmbit de la cultura popular.

 

 

BETVE informa del fòrum:

Dissabte 27 a l’Informatiu – La cultura popular envaeix la Fabra i Coats http://beteve.cat/som-cultura-popular-fabra-i-coats/

Divendres 26 a l’Informatiu – La Fabra i Coats i Can Fabra acullen el segon fòrum Som Cultura Popular http://beteve.cat/forum-som-cultura-popular-fabra-i-coats/

Dijous 25 a l’ÀRTIC – Àrtic: La cultura popular es viu intensament a la Fabra i Coats http://beteve.cat/clip/artic-la-cultura-popular-es-viu-intensament-a-la-fabra-i-coats/