> L’autèntic calendari tradicional. Més de 146 anys recollint la saviesa del món rural, la cultura popular i les tradicions.

> Continguts renovats cada any, amb dades fiables i contrastades.

El Calendari Ermità es manté fidel a la seva essència de publicació tradicional oferint els continguts clàssics com són les dades astronòmiques, el santoral, les festivitats, les dates de fires, mercats i festes majors així com tota una sèrie de recomanacions per al bon conreu de les plantes de l’hort i el jardí. Sempre amb un sentit ecològic i posant en valor allò local i artesanal.

A banda d’aquestes informacions pràctiques, el Calendari Ermità incorpora articles que recuperen aspectes de la nostra cultura popular i tradicional i d’altres sensibles a temes més contemporanis com la sostenibilitat o el respecte a la natura i els seus cicles.

El Calendari de l’Ermità està adornat amb gravats i il·lustracions. Inclou un recull de dites i versos al·legòrics a cadascun dels mesos de l’any.

INCLOU  > Calendari infantil desplegable a l’interior

El Calendari dels nenes i les nenes, és un desplegable infantil pensat per acostar als més petits les nostres costums, festes i tradicions així com curiositats i observacions sobre el camp, la natura i alguns fenòmens astronòmics. Tot acompanyat de dites populars i els divertits dibuixos de Xavi Malet. Per penjar-lo a l’habitació de casa o a l’escola.


NOUS CONTINGUTS 2022

 • FRA VALENTÍ SERRA. Arxiver dels caputxins, historiador i reconegut estudiós de la cultura popular, recupera alguns productes i plats de la cuina tradicional basats en l’aprofitament.
 • SR. MARCEL·LÍ VIRGILI. Personatge  que forma part de l’equip de col·laboradors del programa “Versió RAC1”.  Gran coneixedor de la saviesa popular, al seu “Racó de rumiar” ens dóna alguns consells per mirar d’estalviar i no malbaratar. Tot amb el seu humor característic.
 • ASTRID VAN GINKEL. Botànica i farmacèutica, especialista en usos i aplicacions de les plantes, presenta “Les herbes sostenibles”, on ens convida a repensar i canviar el nostre model productiu i de consum per un que sigui més respectuós i sostenible.
 • “Els secrets del calendari”, una nova secció que anirà explicant les dades essencials per confeccionar un calendari.
 • “Calendari de hortolà” centrat en els productes de la terra. Fra Valentí Serra de Manresa, gran coneixedor de la tradició pagesa i remeiera, ofereix una sèrie de consells mensuals, pràctics i ecològics, per al bon conreu de les hortes i jardins, fent referència a la gran varietat d’hortalisses i productes del camp més identitaris i populars de casa nostra.

> Cultura i tradicions

 • JORDI SACASAS. L’arxiver de l’Església de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona ens parla a Per Nadal, neules! de la tradició de les neules de paper com a element decoratiu nadalenc, una preciosa tradició encara molt viva a Mallorca.
 • LILIANA TOMÀS recupera a “Joan Tomàs. Un músic popular” la figura d’aquest folklorista, un dels grans activistes en la recuperació i difusió de la música popular catalana. En total, el mestre Tomàs va recollir més de 10.000 cançons i melodies que quedarien integrades al Cançoner Popular.
 • 100 ANYS I MÉS, A CATALUNYA. Una nova secció que presenta una selecció de centenaris que se celebraran durant 2022 relacionats amb fets històrics i culturals succeïts a Catalunya. Trobarem centenaris referits a Joan Miró, el Barça o Francesc Macià.

 


> Al Calendari de l’Ermità 2022 també trobarem:

 • La guia més completa que existeix de fires, mercats i festes majors, revisada i actualitzada cada any, on s’anuncien més de 1.100 festes majors, 400 mercats i 250 fires tradicionals i rurals que es celebren al llarg de tot l’any a Catalunya i Andorra.
 • Informacions astronòmiques (calendari diari de les sortides i postes del sol i la lluna, inici de les estacions, fases de la lluna, eclipsis i visibilitat dels planetes…).
 • Santoral català, revisat i actualitzat.
 • Un jardí al teu balcó, amb recomanacions per a la plantació de flors, plantes aromàtiques i remeieres als nostres balcons.
 • Calendari de fruites i hortalisses de temporada.
 • Centenaris 2022, una selecció dels aniversaris més destacats que es celebraran durant 2022 relatius a personalitats, esdeveniments històrics, culturals o científics.
 • Crònica Anual, amb una relació dels fets i notícies nacionals i internacionals més destacables succeïdes des de setembre de 2020 fins l’agost de 2021.

> Desplegable infantil – CALENDARI DELS NENS I LES NENES 2022

De forma gratuïta, el Calendari l’Ermità inclou aquest original desplegable infantil, que es renova cada any amb nous continguts. Cada mes, els més petits trobaran assenyalades les festes i tradicions més populars al costat d’altres no tan conegudes. També trobaran curiositats i observacions sobre el camp, la natura i alguns fenòmens astronòmics.

Tot acompanyat per divertides dites i refranys, i per les simpàtiques il·lustracions de Xavi Malet-Sabilana.

El “Calendari dels nens i les nenes” està pensat tant per penjar-lo a l’habitació de casa com perquè els mestres ho facin servir a l’escola.

                            Els Tres Tombs
                          Feines del camp

 

Els pastorets

 


El calendari s’edita en català i també en castellà

El Calendari l’Ermità és a la venda en quioscs, papereries i llibreries d’arreu de Catalunya i Andorra / També venda online / PVP 4,20€