Amadeu Carbó al programa
Bàsics de BTV

Amadeu Carbó és entrevistat per

Eva Arderius al programa Bàsics de BTV

 

w-amadeu-carbo-i-anna-arderiu-2Amadeu Carbó va ser entrevistat en directe, el dilluns 5 de desembre, al programa d’actualitat Bàsics de BTV, presentat per Eva Arderius. Una ágil entrevista en què en Carbó va aprofitar per aclarir algunes de les preguntes que sempre ens fem al voltant de la festa del Nadal.

Segons Amadeu Carbó “celebrem moltes coses i al final no sabem ben bé què celebrem“. Al seu parer, el Nadal és una celebració pagana, cristiana i consumista, “tot alhora“.

Quan la periodista va posar sobre la taula que l’Ajuntament de Barcelona va voler celebrar el solstici d’hivern i de si podem parlar d’un Nadal laic, Carbó va ser molt clar a l’afirmar que “això va ser el que se’n diu vulgarment una pífia. No ens podem treure una motxilla que portem al damunt  tots plegats i que sen diu Cultura, i la nostra cultura, siguem de la confesió religiosa que siguem, és la cristiana.”

Sobre un altre assumpte polèmic, com és el de si la instal·lació d’enguany a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona se’n pot dir pessebre, va explicar que “ho és de totes totes. Els elements que defineixen un pesebre és que hi hagi el Naixement“.

Vegeu l’entrevista sencera a partir del minut 28’15”.

 

 

w-gravacio-dentrevista-al-plato-2