29è Aplec internacional a Perpinyà
de cultura popular catalana
30-31 de juliol

 

Festa internacional de la cultura popular catalana

Perpinyà, 30-32 de juliol de 2016

 

Perpinyà Aplec 2QUÈ ÉS L’APLEC INTERNACIONAL?

L’any 1988, amb l’objectiu de donar a conèixer arreu d’Europa la cultura popular catalana, s’organitza la primera edició a Amsterdam, amb el nom de l’Aplec Internacional de la Sardana, que més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups folklòrics. L’any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari, va passar a denominar-se l’Aplec Internacional.

Any rere any un tast de la nostra cultura popular i tradicional, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país.

Cada edició de l’Aplec Internacional compta amb la participació de més de 20 grups folklòrics del territori, cosa que representa un total aproximat de 500 actuants, als quals encara cal sumar els més de 1000 acompanyants que també formen l’expedició catalana. A més, també ens acompanyen grups de la ciutat que ens acull, potenciant l’intercanvi de coneixaments i cultures.

Val la pena ressaltar que l’Aplec Internacional no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

El propòsit que ens va moure a organitzar l’Aplec Internacional va ser el de voler contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació. Si en fem balanç, podem manifestar que la tasca comuna, el suport institucional i la participació entusiasta de tants i tants catalans han fet possible aquestes trobades.

Cada edició confirma que es tracta d’un esdeveniment consolidat que molta gent espera. Això ens empeny a treballar per augmentar, variar i enriquir la llista de colles actuants, perquè creiem que els grups en són els veritables protagonistes i els qui amb la seva creativitat i il•lusió fan possible aquests aplecs internacionals.

Segueix les activitats al Facebook

Organitza ADIFOLK

Perpinyà Aplec 3    Perpinyà Caps grossos    Perpinyà Aplec 5

Perpinyà Aplec 4