8 a l’11 de novembre
Fira de la Ratafia
a Santa Coloma de Farners

37a Fira de la Ratafia a Santa Coloma de Farners

8-11 de novembre de 2018

 

El segon cap de setmana de novembre té lloc a Santa Coloma de Farners la Festa de la Ratafia, fruit de la tradició popular i la continuitat de l’elaboració de ratafia casolana. La Festa de la Ratafia ha esdevingut amb el pas dels anys una manifestació cultural que engloba molts aspectes i s’ha convertit en un referent arreu de Catalunya.

Durant la Festa també es celebra una fira, punt de trobada dels elaboradors d’aquest licor, i el Concurs de Ratafía, que data des de l’any 1982 i que es va fer amb l’objectiu de preservar la tradició de fer ratafia a les llars colomenques.

Les activitats programades estan pensades per a tots els públics: xerrades, presentacions, concerts, mercats de productes artesans i de proximitat, sortides al bosc, tallers, exposicions, activitats gastronòmiques  i molt més.

Punt de trobada dels millors experts

Experts en el món de la ratafia visitaran la Festa per ensenyar les infinites possibilitats que existeixen al voltant d’aquest licor, les plantes i els productes que se’n deriven. És el cas del xocolater Ivan Pascual, que compartirà els secrets de l’elaboració del seu bombó de ratafia “Solsticis”. També l’enginyer agrònom i expert en ratafia, Josep Escudero, descobrirà nous aspectes al voltant del licor; i la Mercè de Olieu explicarà com fer-nos la nostra “farmaciola d’hivern”, compartint un bon grapat de remeis casolans i la preparació de la popular “Pomada Panchu”. Altres participants seran en Damìa Mulà, que proposarà diferents còctels amb ratafia; i Joan Tàpies, director del Museu del Vermut de Reus.

Una de les sorprerses més esperades és la presentació de la ratafia esferificada, proposta de Licors Portet. Es tracta de les Perles de la Ratafia Raiers, unes boletes gelatinoses fetes amb algues brunes que al ser mossegades esclaten a la boca escampant el gust de ratafia. I una altra  novetat és la que presentarà Pep Mascaró, de Tegust, que ensenyarà a fer una bona infusió de ratafia amb begudes vegetals o amb llet de vaca.

Més informació: