5è Festival d’Astronomia del Montsec-12 al 15 octubre

Observació astronòmica i divulgació científica al Montsec

 

La cinquena edició del Festival d’Astronomia del Montsec se celebrarà entre el 12 i el 14 d’octubre de 2018 al Centre d’Observació de l’Univers (COU), del Parc Astronòmic del Montsec (PAM). Aquest interessant festival té com a objectiu principal divulgar la ciència en la societat, mitjançant l’organització d’activitats científiques, culturals i d’oci, pensades per a tota la família, que aconsegueixin despertar l’interès per l’astronomia i un millor coneixement de la zona del Montsec, com a destinació d’astroturisme. I el marc és l’excepcional cel del Montsec, que el 2013 va ser reconegut internacionalment com un dels millors cels del món per a l’observació astronòmica i per al gaudi de la llum de les estrelles.

En aquesta nova edició del Festival, que té una previsió d’assistència d’uns 2.600 visitants, la mateixa que l’any passat (2.000 al 2015 i 2.200 al 2016), s’han programat 16 activitats pensades per a tota la família, tant diürnes com nocturnes, amb visites al COU-Centre d’Observació de l’Univers, concerts de música. Concretament, el COU presentarà dues interessants visites: “Viatgers Galàctics” (diürna), que ofereix activitats infantils com un taller de coets i contacontes; i el “Cel de la Tardor” (nocturna). Dissabte 13 a la tarda, els més petits podran tornar a participar al taller d’experiments científics a càrrec del presentador del programa divulgatiu de ciència de TV3, Dinàmiks, Dani Jiménez.

Nou espectacle nocturn “Mil cent i un estels” al COU

Astronomia i cultura popular es fusionaran a “Mil cent i un estels”, un espectacle de cançons i divulgació astronòmica confegit des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans. Una fusió d’astronomia popular amb cançons tradicionals catalanes. És així com “Mil cent i un estels” recull endevinalles, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn els pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu del territori. Tota aquesta informació s’ha relligat amb cançons de treball que cantaven aquests pagesos i pageses, cançons marineres o amb referència a pastors, així com cançons que parlen de la Lluna, Venus i d’altres astres del firmament.

D’altra banda, i dintre del cicle “Música sota les estrelles”, s’ha programat un concert del cantautor Jordi Montañez, que tindrà lloc la nit del 13 d’octubre. En aquesta ocasió, el músic farà una preestrena del seu nou disc, el quart a la seva carreta musical.

Paquet turístic

Com en les darreres edicions del Festival, el PAM ha creat i comercialitzat un paquet turístic específic per a l’assistència al mateix, amb estades d’una o dues nits, a més d’allotjament i manutenció, també inclou altres activitats a la zona del Montsec. Aquest paquet és un dels més de 10 paquets diferents on el Centre d’Observació de l’Univers és la principal atracció.

Més informació:

Parc Astronòmic del Montsec  

Programa del 5t Festival Astronòmic del Montsec 2018

Informació i venda d’entrades