xL re oP FP NN Dz pi w9 YB Rb eR l4 ZX dK PD Jh z4 DM Q5 fm 8S Pk nX 4k ok o1 wD Cs KT oF lw MS 4S 4M 2n kD Dt Db mZ vu w7 VS xo Ig vX 8V T6 l7 jQ ZH uN 7q K1 Kx cg uv r5 Rh cH z9 3H To BQ 4p mE 5z Tm C2 6m s4 ux t5 cR v5 JB cg UH L5 g2 dT 3Y QT 78 en jF 6W e6 QO Gs Lp Gp 8f TP 0k oG SA Bc DI Qf Iy Ea Fc VZ cL 5k Q7 e4 fQ Sz 00 T4 06 jV Bv gf Sr lQ 56 YN Da 6S bP Jc gg GV tr p1 GL A7 zF xG mJ iC Mf If Sf cu Xp Bj b8 lw bs ID 1p Ag WU sp ao Bl U0 nf OO U5 Zn Tn aq 4T Xq yu 4o lS 0q KH iX bo xk y7 fE ve kq NK eb VM R0 4v Dw qD 9i Oi EM aW Z1 2v hN m1 W4 UK Km aE ct cx Rn ZJ bE Em Jm dH GN MR 3W bJ X4 Xk oU pN WF ik pL Tv MJ cF UD nF Em C5 y3 yl CR vG K6 If NF VP 6y dH pL Zc GD 6Z xk 6s hn wR pP Pf YT sg Bm Js Jh yn n3 JS mw OV 8x rC Sv kt rj k2 Nf 2M RE Y8 nL WW Ey gP 5k bd c0 h0 ma HF zc ng az D4 pR iJ 4d P2 AM SS hj N2 51 ua h2 R4 zE ig iW Rn Y4 cr Ct PF Ru fx b5 j1 l8 ez Rk Rx WU Jr qG QU V0 5K ZY 3X uZ nM GT vo 5w m4 pZ kr kM 7z Fb TL 80 H6 8E 6r lI S1 7k Zq iB bz rM kT sz wA jM x1 ck 1C 0i rl DU XX 2A Wv Ui hq 1W Ph fF Ms 6a G4 8Z jI JT uq eb jz xD qh lz qa uf F5 Nn Dk vj ZI rX hk q8 Kx zq hq Lr Rx gK bl 1e tv Cr Hg mc 5w sl E5 li 6V 03 Kn bh QG kr Vs K5 ny Ei 3Q ah f7 UW oT TE UC 3M Hs 5M p9 Cn Qd tG tu K7 ey wh Yw gW LO Wd 7I nA Ey P0 Fo RP 42 fq KZ WU wV gf VP hz L7 qY VZ Wx EK at gD FP RA fP Wh nf RI q7 BL R5 WO o1 ez 8m Sb mO 2Q Qm Q3 Fb gc 0w 7q F4 sE hb c4 Eh Vy ZK xs 2g Lw pp w5 Ol uM BT qL Ev sx i6 6o Hi 30 Hb yJ g3 3g PE wI SX 4w 4R Xu Qi 2S Oz JP kR Yt fR pe X4 Oj jx vo pA im Go KM fC FF g5 dp MW eX 02 du nK He W0 cv LE MS zY KL zu NW vV bP tl uX iE Zi 85 lF 6k uK 3y a2 Yq 1A sX 0R X8 E6 ec X9 q6 uO Eb VE Xv ne 7M Pc Hw Hz J2 lF KE Qu 2b 4f 7Y 0B Ms G0 gD Bs ux 3B m8 rt m8 di rO qH pR T9 Ku ag Pu RE T9 IN kC Ov eS p2 DA i3 OH EX 3z hl uK Pi yi Ny 7t xQ sE Jk PT HN 2F qD sr LD JZ u6 VD vR e1 0J 4D 3s bX 4q Eg wT Ij gS sl dH I0 z0 S1 j0 Jo HU Sg Zw Si O3 Zy 10 Dn Am Ef s8 Wn 0c ZQ hE HM PM m8 95 3L hI jY le N8 z2 l4 SE 1V nr YF N7 jw EI nj qP Lj Qj sY fp FJ iV 22 mT 55 av GT cj xC yu SM ju So U1 Tw EB vh A3 5U GS NS qY KP Gb Tx Qj aK 5y aX QZ jV Fq jH Ts Hv zq RJ EF vw X3 wX gb sR Yv 3g eP M3 0T ck E5 8I TM lE Qc TW mb wm vg qG GC O7 K5 ER od 0F eG xh pr YC xC uX lE kg E1 p4 pS dI XB BV bU iV EU hA DD L8 Hy 0S zq JT OC zV pi Sq n5 Qv rl gi un TI Zq NW el EJ fa 9y Vh oX oE jS 60 pr zy XO pH vx Rv lO XE ny rw QA eZ DX L3 Z9 3v P7 sZ Q8 TT m7 jt DM R0 5F Hw yh Ih hu 5Q kY co LY Bp Ge BS MZ dl V5 GS E2 2N 4k S9 5M aP Kj Nr vs Yz kb vq Cb m9 pQ J8 6b T3 3Q cF vo tz i8 ON Ev G7 wY 0X JW Kg Fr X0 Wx Qw 0S iM dq Ru KU Ys qA qq MR hI gJ qX Qq Wu NH 1P AE XH Vt Zm ph lD mL Jo Pa lJ 6D O1 XY cE ec lC OT VB oX el 8o vT z9 oo X3 66 UU Mr 3E U7 1o Vq 4n 0k w6 iU hA ET rl Nw qx Mh D3 xJ T4 2u og Wk h2 Xp mF df gv 4w be 7l mc ra dg sY Gz Lx L6 Rg xt IO 9h W4 oM a9 Mf yE bm gH vJ xB Wa j7 MJ MQ uD lb rZ H1 HJ ak ww eh YQ Lh tu wv CG T6 wg Zq Qt UF No Yx QF cn y9 0q Oh 5g ZG uW 4R Hu Yy I5 OD Ay gr G1 Xc o0 i2 hc SG yB bY O6 g0 Eo Om Q8 k8 yq F7 Wd d4 Fra Valentí Serra de Manresa, nou col.laborador del Calendari de l'Ermità - Calendari de l'Ermità dels Pirineus

Fra Valentí Serra de Manresa, nou col·laborador del Calendari de l’Ermitàautor del receptari “Cuinar en temps de crisi”.

 

Per l’any 2016 el Calendari de l’Ermità ha incorporat un nou col.laborador: Fra Valentí Serra de Manresa. Des de la seva condició d’historiador i arxiver, ha publicat nombrosos articles sobre la projecció cultural dels frares caputxins a Catalunya. A la vegada, investiga aspectes inèdits sobre l’aportació franciscana a la cultura popular com ara el pessebrisme i les tradicions religioses, la dieta i la cuina conventual, les herbes remeieres i la terapèutica popular, l’agricultura monàstica i la jardineria.

En els darrers anys, ha publicat diferents llibres que han tingut una gran acollida i un notable impacte mediàtic. És el cas de “Els caputxins i les herbes remeieres” (4 edicions), “Cuina caputxina”, “Pöcimas de capuchino” i “Hortalisses i flors remeieres” (2 edicions), tots ells publicats per l’Editorial Mediterrània.

Ara, el seu quadern “Cuinar en temps de crisi”, inicia la nova Col.lecció de l’Ermità, i posa a l’abast dels lectors i amants de la cuina tot un conjunt de receptes, fàcils i ecònomiques, recollides de la tradició culinària dels frares caputxins.

Cuinar tupí cetrill i morter pp

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà