14 de desembre. Presentació del Calendari a Figueres

Xerrada “Calendari de l’Ermità, 140 anys de crònica del temps”

El proper dilluns 14 de desembre a les 18h. a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, Norbert Tomàs, director d’Edicions Morera i editor del Calendari de l’Ermità, farà una xerrada sota el títol de “Calendari de l’Ermità, 140 anys de crònica del temps”, en què farà un repàs a la trajectòria històrica d’aquesta tradicional publicació que enguany s’edita per primera vegada en català. Tomàs explicarà els origens del Calendari i la seva evolució al llarg dels diferents moments històrics que ha viscut, tot comentant les principals novetats que acompanyen l’edició especial 2016.

També es farà esment al receptari Cuinar en temps de crisi, on Fra Valentí Serra de Manresa ens aproxima a la tradició culinària dels frares caputxins. El quadern és el primer número de la Col.lecció de l’Ermità.

  • Dilluns 14 de desembre a les 18,30 h
  • Biblioteca Fages Climent de Figueres (Plaça del Sol, 11)
  • Entrada lliure

Durant l’acte, es podran adquirir les dues publicacions.

Calendari l’Ermità
El Calendari de l’Ermità és una calendari tradicional que es publica a Catalunya ininterrompudament des del 1875. Destaca per oferir l’agenda més completa de les festes majors que es celebren arreu de Catalunya i Andorra, així com un extens calendari de fires i mercats. Altres continguts són el santoral català, que enguany s’ha revisat i actualitzat, diferents recomanacions agrícoles i de jardineria, i articles divulgatius sobre astronòmia, herbes remeieres i cultura popular.
Com a novetat, el Calendari de 2016 compta amb nous col.laboradors, més continguts i per primera vegada surt editat en català. Una altra novetat es l’inici de la Col.lecció l’Ermità, que neix de la mà del Calendari amb la intenció d’editar petits llibres i quaderns monogràfics al voltant de temes relacionats amb la cultura popular i tradicional. El primer d’aquests quaderns és Cuinar en temps de crisi, un receptari escrit per fra Valentí Serra, que ens aproxima a la tradició culinària dels frares caputxins.
El Calendari de l’Ermità i el receptari Cuinar en temps de crisis es poden adquirir a quioscs i llibreries de Catalunya, Andorra i Balears.