Protegim les plantes del fred i les gelades

Consells per protegir les plantes de les gelades

Consells de la jardineria Cal Tino de Cabrera d’Anoia

 

  • Tapa les plantes. Pots tapar les plantes amb plàstic de bombolles, plàstic transparent, tela antigelades o una manta. Durant el dia és important destapar les plantes perquè puguin respirar correctament. També cal vigilar que el plàstic o manta no malmeti les fulles. En aquest sentit, una bona opció és col·locar-lo sobre unes estaques.
  • Recobreix les torretes o testos. Podem traslladar les plantes sota cobert durant les nits més fredes d’hivern. També podem protegir-les recobrint les torretes o testos amb plàstic de bombolles, tela arpillera, cartó, paper de diari, etc. o col·locar-les dins d’un recipient més gran i omplir l’espai sobrant de palla.
  • Redueix el reg. Reduir el reg és molt important, ja que si l’aigua es congela, pot malmetre les arrels. També és important que les torretes o jardineres comptin amb un bon drenatge.
  • Protegeix la terra amb un encoixinat. Pots protegir les plantes del jardí encoixinant el terra amb palla, fulles seques, escorça de pi o preparats artificials pensats per protegir les arrels de les plantes.
  • Agrupa les plantes. El millor és agrupar les plantes al costat d’una paret si pot ser orientada cap al sud de manera que quedin protegides de fred i vent.

 


 Consells de Cal Tino Garden, centre de jardineria i paisatgisme a Cabrera d’Anoia.