Calendari dels nens i les nenes 2018

El Calendari dels nens i les nenes 2018

ple de novetats

Un desplegable infantil inclós gratuïtament al Calendari de l’Ermità

 

Descobrir tradicions i gaudir del camp i la natura

Quan floreixen els cirerers? Quin dia es pot veure la pluja d’estels? Quan veure les catifes de flors al carrer o els balls de gitanes? Quan se celebra la festa de la mel o les festes del Ball de l’Ós? Aquestes i moltes altres festes i tradicions es troben assenyalades al nou Calendari dels nens i les nenes, un desplegable infantil que des de 2017 està inclòs al tradicional Calendari de l’Ermità.

A través de divertides il.lustracions i de nombroses dites i refranys, el Calendari dels nens i les nenes presenta, mes a mes, tot un seguit de curiositats i observacions, sobre la natura, el camp i l’astronomia, així com la data de celebració de les festes populars i tradicions catalanes més singulars.

La idea és posar a l’abast dels més petits una eina fàcil i divertida que els permeti descobrir el costumari festiu català pel que fa a tradicions populars, així com gaudir de la natura i el camp a través d’activitats pròpies de cada estació de l’any.

A l’edició 2018 podrem trobar:

– la data de celebració de festes com la Candelera, Sant Joan, Sant Jordi o Santa Llúcia, i de tradicions tan singulars com la mona de Pasqua, la castanyada o l’Home dels Nassos.

– curiositats i observacions al voltant de la natura i el camp lligades a les estacions, com per exemple la pluja d’estels de mitjans d’agost, quan collir mores per fer confitura, quan comença la verema o quan és l’estiuet de Sant Martí.

El Calendari dels nens i les nenes està il·lustrat per Xavi Malet, que torna a oferir alegres i divertits dibuixos que de ben segur captivaran l’atenció dels més petits.

El calendari, que està pensat perquè es pugui penjar a la paret de l’habitació o a l’escola, també inclou un simpàtic dibuix per acolorir.

Xavi Malet


És dissenyador gràfic i il·lustrador infantil. Va fer la carrera de Dibuix Publicitari a la Llotja, l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístic de Barcelona. En l’àmbit del disseny gràfic, ha treballat en diferents estudis de disseny i a l’agència de publicitat DDB España. Actualment té el seu propi estudi, on combina el disseny i la il·lustració infantil, i també la fotografia i el collage digital. Fa molts anys que utilitza el pseudònim de Sabilana.


Per saber-ne més:

Reportatge a l’InfoK sobre el Calendari dels nens i les nenes