Una coca de iogurt diferent

Aprofitant que encara és temps de taronges, hem preparat la popular coca de iogurt però en comptes d’utilitzar la llimona per aromatitzar-la, ho hem fet amb taronja. Per arrodonir-ho, hem posat per sobre una mica de mel amb pell de taronger i, és clar, el resultat és deliciós.

Nosaltres hem fet servir la mel de taronger amb pell de taronja de la casa Alemany, especialment aromàtica i amb la pell molt ben confitada.

Us recordem la recepta de la coca de iogurt:

Coca de iogurt aromatitzada amb taronja

  • 1 iogurt natural (sense sucre)
  • 2 mesures del got de iogurt de sucre
  • 3 mesures del got de iogurt de farina
  • 1/2 mesura del got de iogurt plena d’oli de gira-sol
  • 3 ous
  • 1 sobre de llevat
  • La ratlladura de la pell d’una taronja
  • Mel de taronger amb pell de taronja
  • Una mica de mantega i/o farina per untar el motlle

 * * * 

  1. En un bol gran barregem el sucre amb els ous i la ratlladura de la taronja. Ho hem de batre bé fins que la barreja sigui escumosa i surtin petites bombolles.
  2. Incorporem el iogurt i després l’oli.
  3. Afegim, poc a poc, la farina i el llevat. Podem fer servir un sedàs si volem que la massa queda més esponjosa. Ho anem barrejant amb suavitat fins que no quedi cap grumoll i la barreja estigui homogènia
  4. Ho posem al motlle, que prèviament haurem untat amb una mica d’oli o mantega i espolsat amb un pessic de farina, per evitar que el pastís s’hi enganxi.
  5. Ho posem al forn (preescalfat) a 180 ºC uns 35-40 min, comprovant la cocció punxant-la amb un escuradents. Si surt sec ja està a punt, sinó ho deixem al forn uns minuts més.
  6. Deixem refredar per desemmotllar-la i afegim la mel per sobre al gust. Li donarà brillantor i potenciarà el gust de la taronja.

Una recepta ideal per l’esmorçar o el berenar, fàcil de fer i molt saludable !!

L.E.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà