Unes postres amb torró i ratafia molt nadalenques

Per aquestes festes us proposem unes postres fàcils i molt pràctiques, un semifred de turró i ratafia, que podem preparar i congelar dies abans. La nostra proposta és preparar el semifred amb ratafia, ja que li dona un aroma molt especial, però també es pot fer sense. La ratafia que fem servir és la Ratafia de l’Ermità, especialment aromatitzada. El torró és el tou i artesanal fet amb ametlles de Torrons i Mel Alemany.

Per decorar i fer les postres més festiva i especial hem fet servir perles de ratafia, concretament les Perles de Ratafia dels Raiers. Aquestes perles, elaborades per Licors Portet, són petites esferes elaborades amb una innovadora tècnica, que les embolcalla amb algues brunes, fent una pel·lícula termo resistent que fa posible fer-les servir tant en postres com en plats cuinats, ja siguin freds o calents, de manera molt senzilla i amb una elegant presentació, aportant un toc de ratafia als plats. Les trobareu a la venda (on line) a la Botiga del Pallars.

Val a dir que aquest semifred és ideal per fer durant el Nadal però també per després, ja que és una manera d’aprofitar el torró que ens pot haver quedat un cop acabades les festes.

* * *

Recepta de semifred de torró, ratafia i perles de ratafia

Ingredients:

  • 250 gr. de torró tou d’ametlla
  • 2 ous
  • 50 gr. de sucre
  • 500 ml. de nata per muntar
  • 6 fulles de gelatina neutra
  • 100 ml. de ratafia
  • Perles de ratafia
  1. Comencem per separar els rovells d’ou de les clares i reservem aquestes últimes.

2. Triturem el torró, tot reservant una mica per decorar el semifred a l’hora de servir. Barregem el torró amb els rovells d’ou i també amb la ratafia. Millor si ho fem amb unes varetes elèctriques o batedora a una velocitat mitjana perquè la barreja ens ha de quedar amb la consistencia d’una crema.

3. Posem en remull durant uns minuts les làmines de gelatina amb aigua freda.

4. Escalfem una mica d’aigua (unes dues cullerades) i afegim la gelatina escorreguda. Barregem fins que es dissolgui del tot. És molt important que la gelatina quedi ben dissolta. La reservem per afegir-la després a la nata quan la muntem.

5. Ara muntem les clares a punt de neu i les incorporem suaument a la mescla dels ous, el torró i la ratafia.

6. Després muntem la nata amb el sucre i tot just al final li afegim la gelatina dissolta. Ho incorporem a la mescla anterior molt suaument perquè no perdi volum.

7. Aboquem la mousse en un motlle i la tapem amb film transparent per protegir-la. Perquè agafi consistència, ha d’estar a la nevera unes quantes hores, millor tota una nit. Si la fem dies abans, la posem al congelador i el dia que la vulguem servir, la passem a la nevera una hora abans de portar a la taula.

8. A l’hora de servir, decorem el semifred amb el torró talladet que havíem reservat i per sobre posem les perles de ratafia.

Esperem que us agradi!

Bon profit i Bones Festes !! 🌟🎄🌟

L.E.

 

 


La Ratafia de l’Ermità és un licor de nous verdes, plantes aromàtiques i fruites i està elaborada amb mètodes tradicionals a partir d’una fórmula del segle XVIII recuperada per Fra Valentí Serra de Manresa, caputxí.
Des de la seva creació el setembre de 2016, ha obtingut diferents guardons al Catavinum World Wine & Spirits competition, al Certamen Topwine i una valuosa puntuació de 90 punts de la Guia Peñin.
Podeu consultar els punts de venda de la Ratafia de l’Ermità aquí

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà