Roses de poma i pasta de full
Per celebrar Sant Jordi, us proposem preparar unes roses de poma i pasta de full, una recepta fàcil de fer i que donarà una toc especial a la vostra celebració, sobretot aquest any que estem a casa. Animeu-vos a preparar-les!!
Recepta per a fer unes 8 roses
- 2 pomes vermelles
- 1 làmina rectangular de pasta de full
- 2 cullerades petites de melmelada d’albercoc
- 500 ml d’aigua
- 1 llimona
- Sucre blanc o morè
- Sucre glas
- Canyella en pols
- Motlle de magdalenes
Preparació:
– Netegem les pomes, les tallem per la meitat i retirem la tija i el cor. Tallem cada meitat en làmines molt fines
– Posem totes les làmines en un bol amb aigua, una mica sucre i el suc de llimona, que quedin ben cobertes. Seguidament, posem el bol al microones durant uns 6 o 7 minuts. Les pomes han de quedar toves però consistents perquè després les puguem manipular sense que es trenquin. Quan estiguin, les deixem escorrer bé.
– Agafem la làmina de pasta de full rectangular i l’estirem una mica amb el corró (podem espolsar farina o sucre glas a la taula on treballem perquè no s’enganxi).
– Amb un pinzell escampem la melmelada d’albercoc i espolsem sucre moreno (o blanc) i canyella.
– Després fem tires d’uns 3-4 cm i anem repartint les làmines de poma, més o menys unes 7 làmines per tira. Han d’anar una mica solapades i han de sobrepassar la pasta de full. Després dobleguem la part inferior de la tira de pasta de full de manera que quedi sobre la poma (veure el video).
– I ja les tenim!! Ara nomès queda triar un plat o safata ben maca, espolsar amb una mica de sucre glas i servir.
Nosaltres us proposem acompanyar les roses amb un gotet de ratafia, com la Ratafia de l’Ermità, especialment aromàtica.
– Bon profit i bon Sant Jordi !!! 🌹🌹🌹
L.E.
Deixa un comentari