Roses de poma i pasta de full 

 

Per celebrar Sant Jordi, us proposem preparar unes roses de poma i pasta de full, una recepta fàcil de fer i que donarà una toc especial a la vostra celebració, sobretot aquest any que estem a casa. Animeu-vos a preparar-les!!

Recepta per a fer unes 8 roses

  • 2 pomes vermelles
  • 1 làmina rectangular de pasta de full
  • 2 cullerades petites de melmelada d’albercoc
  • 500 ml d’aigua
  • 1 llimona
  • Sucre blanc o morè
  • Sucre glas
  • Canyella en pols
  • Motlle de magdalenes

Preparació:

– Netegem les pomes, les tallem per la meitat i retirem la tija i el cor. Tallem cada meitat en làmines molt fines

– Posem totes les làmines en un bol amb aigua, una mica sucre i el suc de llimona, que quedin ben cobertes. Seguidament, posem el bol al microones durant uns 6 o 7 minuts. Les pomes han de quedar toves però consistents perquè després les puguem manipular sense que es trenquin. Quan estiguin, les deixem escorrer bé.

– Agafem la làmina de pasta de full rectangular i l’estirem una mica amb el corró (podem espolsar farina o sucre glas a la taula on treballem perquè no s’enganxi).

– Amb un pinzell escampem la melmelada d’albercoc i espolsem sucre moreno (o blanc) i canyella.

– Després fem tires d’uns 3-4 cm i anem repartint les làmines de poma, més o menys unes 7 làmines per tira. Han d’anar una mica solapades i han de sobrepassar la pasta de full. Després dobleguem la part inferior de la tira de pasta de full de manera que quedi sobre la poma (veure el video).

– Ara enrotllem cada tira amb compte i les anem posant en un motlle de magdalenes o cupcakes. Enfornem a 170º amb calor a dalt i a baix durant uns 30-40 minuts, els 15 últims minuts només calor de baix. Passat aquest temps la poma ja estarà feta i les roses compactes, però la base de pasta de full potser encara estarà blanca. Si és així, podem treure les roses del motlle i posar al forn uns 5 minuts més perquè quedin més daurades, tot vigilant que no es cremin per dalt (si cal les podem cobrir amb paper de forn o alumini).

– I ja les tenim!! Ara nomès queda triar un plat o safata ben maca, espolsar amb una mica de sucre glas i servir.

Nosaltres us proposem acompanyar les roses amb un gotet de ratafia, com la Ratafia de l’Ermità, especialment aromàtica.

– Bon profit i bon Sant Jordi !!! 🌹🌹🌹

 

 

L.E.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà