“Els remeis de l’Ermità”, nou programa mensual

a l’emisora Fes ta Festa

Amadeu Carbó i Fra Valentí a la biblioteca.jpg

Amadeu Carbó, codirector del programa Fes ta Festa, amb Fra Valentí Serra a la biblioteca dels Caputxins de Sarrià.

 A partir de divendres 13 de gener, l’emisora de cultura popular Fes ta Festa oferirà la nova secció “Els remeis de l’Ermità”, a càrrec de Fra Valentí Serra de Manresa, un espai on es parlarà de les propietats dels productes més típics de l’hort i ens donaran consells pràctics pel seu conreu. El primer programa estarà dedicat a conrear a casa un hort urbà.

Aquesta nova secció sorgeix de la iniciativa del tradicional Calendari de l’Ermità i de Fra Valentí Serra, religiós caputxí, historiador i arxiver, i col·laborador i membre del consell de redacció del Calendari. A partir de les seves investigacions sobre l’aportació franciscana a la cultura popular, ja sigui en el terreny de la cuina, l’agricultura, la jardineria o les herbes remeieres, a Els remeis de l’Ermità” Fra Valentí Serra parlarà sobre alguns dels productes més típics del nostre hort, explicant els seus orígens, les seves propietats, tant vitamíniques com medicinals, i també donarà consells pràctics pel seu conreu i consum.

El Calendari de l’Ermità sempre ha mostrat interès pels temes relatius al camp i l’agricultura, amb artícles referents a temes agrícoles i una secció dedicada exclusivament a horticultura i jardineria, que inclou recomanacions mensuals sobre sembres i plantacions per l’hort, el camp i el jardí, incloent el cultiu de les herbes remeieres. També de des l’any 2015 incorpora una nova secció signada per Fra Valentí Serra sota el títol de “Guisats i remeis de l’Ermità”, on l’expert frare caputxí parla de les propietats de diferents plantes i verdures que ajudaran a seguir una dieta més saludable.

Fes ta festa. Escoltar programa “Els remeis de l’Ermità”

 

w Fra llegint

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà