QUINA MORRA!

El joc d’estratègia per als nous pirates

 

 Compra’l online

Quina morra! cinquè títol de la Col·lecció l’Ermità, és un llibre que ens descobreix la morra, un joc mil·lenari de tradició mediterrània que recentment ha estat recuperat amb força a les Terres de l’Ebre de la mà de l’associació Morràpita. que amb veritable entusiasme es dedica a difondre’l a través de diverses activitats, des de campionats a tallers a les escoles.

La morra és un joc d’estratègia que es juga amb les mans i que consisteix en endevinar el número que sumen els dits mostrats per dos adversaris. Egipcis i grecs, pirates, mariners i pastors, tenien la morra com un dels seus jocs predilectes, tant per passar l’estona com per tancar tractes i negocis. Un joc àgil i senzill, que des del Mediterrani ha viatjat a països tan llunyans com la Xina o els Estats Units.

Amb pròleg del reconegut folklorista Amadeu Carbó, Quina Morra! explica els orígens del joc, la seva història i la recuperació actual. I com no, dóna totes les claus per jugar-hi.

A més a més, a través de cinc relats plens d’imaginació de David G. Caballero, un dels joves escriptors més prometedors del moment, el lector podrà reviure on, qui i com es jugava a la morra en diferents èpoques del passat.

Tots els textos estan acompanyats per suggeridors dibuixos de Ferro així com per imatges històriques i descriptives que ens ajudaran a entendre millor com es juga a aquest joc, senzill i apassionant.

Quina Morra! està distribuït en cinc apartats principals:

  • Introducció sobre la història i la recent recuperació del joc de la morra. Explicació de la dinàmica del joc.
  • Cinc relats que situen la morra a diferents èpoques.
  • Imatges històriques i descriptives sobre el joc.
  • Glossari amb l’explicació de moltes paraules relatives al joc de la morra.
  • Bibliografia i cibergrafia.

Quina morra! és a la venda a llibreries de Catalunya i Andorra