Fra Valentí Serra presentarà el seu nou llibre en el marc de la 2a Jornada sobre Plantes Oblidades

El dissabte 25 de març es celebrarà a Igualada la segona edició de la Jornada Gastronòmica sobre Plantes Oblidades, una trobada té com a objectiu posar en valor els coneixements tradicionals de la vegetació, i demostrar que aquest patrimoni és fonamental per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals. La intenció és recuperar els coneixements tradicionals acumulats de generacions passades que ens ajudaran a seguir un estil de vida més saludable i més sostenible, tot de forma amena i divertida.

En el marc de la Jornada, tindrà lloc la presentació pública del nou llibre de Fra Valentí Serra, “Tornar als remeis de sempre. Pocions, ungüents i herbes medicinals” inclòs dins la Col·lecció l’Ermità, que tot just acaba de sortir a la venda aquest mes de març. Aquest llibre presenta antigues receptes inèdites recuperades de la tradició remeiera dels frares caputxins que ens poden ser molt útils per alleugerir i guarir dolències lleus del dia a dia.

Fra Valentí Serra també parlarà especialment d’aquelles herbes remeieres que formen part de la recepta de la Ratafia de l’Ermità, que ell mateix ha recuperat de l’arxiu dels caputxins i que data de finals del segle XVIII. Al final de la presentació es convidarà als assistents a fer un tastet d’aquesta ratafia.

La presentació tindrà lloc a les 12h a la Plaça del Gasogen. En cas de pluja la presentació es farà al Casal del Passeig.

L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà