El millor moment per veure la pluja dels Gemínids

La matinada de dijous 13 a divendres 14 de desembre serà el millor moment per veure una de les pluges d’estels més impressionants de tot l’any: la dels Gemínids, que ja fa uns dies que es pot observar. Tot i que popularment la pluja d’estels més admirada és la dels Persèids, coneguda com les “Llàgrimes de Sant Llorenç”, que es pot veure a l’agost, la dels Gemínids és la millor perquè la quantitat d’estels fugaços és major (pot arribar a prop de 120 meteors l’hora).

Els llocs més adequats per contemplar aquest fenòmen són els elevats, que tinguin una vista oberta i amb bona panoràmica, i sobretot en un entorn fosc o amb poca contaminació lumínica. Després cal esperar que la nit sigui serena i sense núvols. Segons la previsió metereológica, sembla ser que enguany serà millor la matinada de divendres a dissabte per l’absència de pluja i poca nuvolositat. Haurà passat el moment més àlgid però igualment es podran observar.

Més astronomia al Calendari l’Ermità

El Calendari de l’Ermità 2019  presenta un nou apartat dedicat a la divulgació astronòmica a càrrec d’Antonio Bernal, divulgador científic de l’Observatori Fabra. Precisament, estrena la secció amb un article on explica què són les plujes d’estels i detallant les dates de les diferents pluges d’estels per l’any 2019. En un altre article ens parla del Trànsit de Mercuri, un fenòmen que també es podrà observar el 2019.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà