EL PORT DE PALAMÓS ACULL EL MÉS GRAN FESTIVAL MARÍTIM DE LA COSTABRAVA

Arriba una nova edició del festival mariner Palamós Terra de Mar, que se celebrarà els dies 11 i 12 de maig,  i que organitza l’Ajuntament de Palamós i el Museu de la Pesca de la mateixa localitat. El Festival dóna l’oportunitat d’entrar en contacte amb el món del mar des de diferents perspectives i de gaudir de tots tipus d’activitats lúdiques i pedagògiques, adreçades a un públic especialment familiar i infantil. L’objectiu és fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions marineres. El festival 2019 rememorarà la història de la pesca de cabotatge a Palamòs, on té una gran tradició.

El festival, que l’any passat va comptar amb més de 25.000 visitants, presenta un programa d’activitats és molt extens i variat, pensades per a tots els públics. Algunes són:

Jornades de portes obertes a les embarcacions tradicionals, històriques, portuàries, de transport i de pesca participants al festival.

Exposició temporal “Barba-rossa. Palamós, 7 d’octubre de 1543. 475 anys de l’atac corsar“.

Navegació pel litoral de Palamós

Bateig de rem amb llagut català

Iniciació al caiac

Tastet de surf de rem o Paddle Surf

Espai Gastronòmic
Degustació de productes de mar desembarcats a la llotja de Palamós i elaborats de manera tradicional pels mateixos pescadors de la  confraria de Pescadors.

Visites guiades a l’Espai del Peix amb tastet on s’explicarà quin és el funcionament de la subhasta del peix, quins tipus de peix es pesquen i es consumeixen. Cal inscripció prèvia al Museu de la Pesca.

Demostració de cuina de barca
Exhibició de cuina marinera a càrrec de pescadors de Palamós. Elaboració de plats i receptes de cuina tradicional de bord amb la maire com a ingredient principal dels plats.

Mercat tradicional
Dissabte i diumenge a partir de les 10 h Durant tot el festival t’espera al moll de Palamós un gran assortit de productes tradicionals vinculats al mar, la pesca i els pirates: roba, joies, menjar, llibres, complements…

El joc d’enigma “Tornen els pirates a Palamós. Mai has escapat d’un perill igual”, on podran participar joves entre 12 i 18 anys. Un joc de pistes inspirat en el relat de l’atac de Barba-rossa de 1543. Inscripcions prèvies a www.totjugar.cat i el mateix dia al moll.

Espai d’empreses nàutiques
Zona d’informació, demostració i “tastets” de diferents activitats nàutiques que ofereixen les empreses de la vila; xàrter, lloguer d’embarcacions, excursions, submarinisme, vela lleugera, caiacs, surf de rem…
Dissabte i diumenge a partir de les 10 h

Tallers participatius adreçats a la mainada per aprendre, tot jugant, aspectes del món de la mar, dels pescadors, dels peixos, dels vaixells… i dels pirates!: tatuatges i maquillatge de pirates; perícia marinera, decoració nàutica, nusos mariners, fabricació de brúixoles i pesca responsable.

Per participar en algunes activitats és necessària la inscripció prèvia. També s’ha creat, una polsera, que té un preu de 4 euros, que donarà accés a les activitats, a la navegació en vaixell tradicional, a l’entrada al Museu de la Pesca i les portes obertes a totes les embarcacions visitables.

Trobareu tota la informació al programa detallat Palamós Terra de Mar 2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà