Un calendari per apropar la cultura popular als més petits

S’inclou gratuïtament amb el Calendari de l’Ermità

Des de l’any 2017 el tradicional Calendari de l’Ermità inclou gratuitament a les seves pàgines el Calendari dels nens i les nenes, un desplegable pensat per als més petits que es renova cada any amb nous continguts.

Els nens i nenes podran trobar, de manera fàcil i divertida, algunes de les festes més populars i destacades del cicle festiu de l’any així com tota una sèrie de recomanacions i suggeriments per a gaudir de la natura i de les tradicions de la nostra cultura popular. També trobaran curiositats i observacions sobre les feines del camp i alguns fenòmens astronòmics.

Amb divertides il·lustracions i dites populars, el Calendari dels nens i les nenes neix amb la idea de promoure el costumari festiu català pel que fa a tradicions populars, així com incitar a petits i grans a gaudir de la natura i recordar algunes de les activitats pròpies de cada estació de l’any.

Hi podrem trobar assenyalades festes, tradicions i observacions com:

– la data de celebració de festes com Sant Antoni, Sant Jordi o els Sants Innocents, i de tradicions tan singulars com les caramelles, la castanyada o qui és la patrona del músics o dels estudiants.

– curiositats i observacions al voltant del camp o la natura lligades a les estacions, com la pluja d’estels de mitjans d’agost, quan és temps de menjar mandarines o albercocs, en quin mes floreixen les mimoses o quan comença la verema.

El Calendari dels nens i les nenes està il·lustrat per Xavi Malet, que ha sabut interpretar gràficament amb dibuixos alegres i divertits, les dates més assenyalades de l’any.

El calendari està pensat tant per penjar-lo a l’habitació de casa com perquè els mestres ho facin servir a l’escola.

També inclou un simpàtic dibuix per acolorir.


Xavi Malet

És dissenyador gràfic i il·lustrador infantil. Va fer la carrera de Dibuix Publicitari a la Llotja, l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístic de Barcelona. En l’àmbit del disseny gràfic, ha treballat en diferents estudis de disseny i a l’agència de publicitat DDB España. Actualment té el seu propi estudi, on combina el disseny i la il·lustració infantil, i també la fotografia i el collage digital. Fa molts anys que utilitza el pseudònim de Sabilana.

 

Més informació:

 


El Calendari de l’Ermità és a la venda

a quiosc i llibreries de Catalunya i Andorra


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà