L’AVENTURA DE FER LLIBRES

L’entrevista a l’editor Norbert Tomàs és un dels set capítols especials que “Virus Popular” va oferir per celebrar Sant Jordi 

Norbert Tomàs és director d’Edicions Morera, editora del tradicional Calendari l’Ermità i impulsora de la Col·lecció l’Ermità, dedicada a llibres de cultura popular de caràcter divulgatiu. Amb una àmplia trajectòria vinculada a la gestió cultural i, en els darrers anys, a l’àmbit editorial, Tomàs té una visió particular sobre què significa editar llibres. 

En una interessant conversa amb Amadeu Carbó  va parlar de com selecciona els projectes i els dona forma, tenint molta cura de l’aspecte formal i estètic, ja que l’objectiu no és “fabricar llibres” sinó “fer llibres”. El resultat d’aquesta feina és la Co·lecció l’Ermità, una col·lecció jove que ha gaudit d’una gran acollida per part del públic i llibreters. Llibres de petit format, amb els detalls molt cuidats, escrits per autors experts però amb un discurs entenedor i divulgatiu, adornats amb singulars il·lustracions i dites populars. Tot pensat perquè siguin atractius a qualsevol persona interessada en les costums i tradicions, sense tancar-se únicament al públic especialitzat.

La idea és convertir els llibres en una experiència que vagi més enllà de la seva lectura, complementant-los amb altres activitats com conferències o tallers dels autors, col·laboracions amb entitats culturals, presència dels autors als mitjans de comunicació, notícies al web, presència activa a les xarxes socials.

L’entrevista es va emetre el mateix dia de Sant Jordi Canal YouTube de Virus Popular, on també estan disponibles la resta de converses amb diferents professionals i entitats de l’àmbit de la cultura popular.

Tot seguit, teniu l’enllaç directe a l’entrevista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà